Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când se vaccinează Patriarhul Daniel: Preafericitul este momentan circumspect

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam patriarhul daniel

Patriarhul Daniel nu a fost până în acest moment convins să se vaccineze de cei care fac campanie pentru vaccin.

Prefericitul manifestă maximă prudență, iar o decizie finală va fi luată abia după ce discută cu propriul său medic, se arată într-un răspuns în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, de la purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Cât timp va dura consultația cu propriul său medic? Încă nu se știu aceste informații. Ce știm sigur e că nu va fi un moment public, dar va fi anuntat oficial de Patriarhie.

„Parintele Patriarh este un om profund realist, toate gesturile si cuvintele sale invitând la o atitudine responsabilă și echilibrată. Poziția sa și a Bisericii Ortodoxe Române este una favorabilă vaccinării, termenii cheie legați de aceasta fiind „discernământul” și „informarea” riguroasă din surse oficiale, validate de specialiști și instituții din zona medicală. Îndemnul Bisericii în legătură cu vaccinurile (anti-Covid) este acela de a ne informa cât mai mult, de a vorbi cu medicii (de familie), pentru a nu ajunge să fim dezinformați. Ca fiecare dintre noi toți, Părintele Patriarh se va sfătui cu medicul personal și va lua împreună cu acesta decizia cea mai bună pentru protejarea sănătății sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.

„Nu cunosc acest detaliu (n.r.: cât timp va dura discuția dintre Patriarhul Daniel și medicul său). Cert este ca nu va fi un moment public, dar va fi anuntat oficial de Patriarhie”, a conchis Bănescu.

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Dacă în plan personal Patriarhul Daniel mai are nevoie de informații suplimentare de la medici, în numele Bisericii a fost mult mai sigur.

În urmă cu două zile Biserica Ortodoxă Română a anunțat că va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunţat că se va vaccina împotriva COVID-19

La rândul său, Papa Francisc îi îndeamnă pe toți credincioșii catolici să nu stea pe gânduri și să se vaccineze împotriva COVID. Sfântul Părinte și-a făcut programare și se va vaccina săptămâna aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.