Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va fi gata bugetul pe 2017: Sorin Grindeanu îl ATACĂ pe Klaus Iohannis

Klaus Iohannis Sorin Grindeanu guvern

Premierul Sorin Grindeanu pornește un război de la distanță cu președintele Klaus Iohannis. Întrebat când va fi gata bugetul pe 2017, premierul anunță că acesta va fi finalizat în scurt timp, dar îl și atacă pe șeful statului. Grindeanu anunță și ce domenii au primit mai mulți bani.

Citește și: Ce se întâmplă cu ordonanțele pe Justiție: Sorin Grindeanu e de acord cu referendumul lui Iohannis

"Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, (...) Sănătatea, Agricultura, IMM-urile, conform programului de guvernare (...). Dar eu vreau să fiu foarte clar legat de ceea ce înseamnă tăieri. (....) De exemplu, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal şi de anumite hotărâri judecătoreşti, chiar ale Curţii Constituţionale, care spun că salariile magistraţilor trebuie să fie la un anumit nivel. De aceea, au apărut (...) creşterile acelea de buget faţă de anii trecuţi. În rest, (...) ca şi idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri şi servicii, astfel încât banii pe care îi economisim acolo să meargă pe investiţii", a spus Grindeanu.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Grindeanu a continuat explicațiile și a trecut la atac. "În funcție de discuțiile din seara asta, vom da o notă în guvern în privința noilor limite. Dacă nu reușim, joi sau vineri va fi ședința de Guvern. Ne doream să fie guvernul instalat mai repede, s-a vrut în 4 ianuarie. Dacă era instalat Guvernul mai devreme, calendarul era și mai apropiat. Nu vrem să facem lucrurile pe repede înainte.", a spus Grindeanu care a anunțat că Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan nu este în pericol. "Nu s-a pus discuția remanierea ministrului Finanțelor.", a încheiat Grindeanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.