Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când vine marele cutremur în România? Mărmureanu: Am să anunț populația

evz.ro
Gheorghe Mărmureanu

În ultima perioadă în România s-a înregistrat o activitate seismică intensă. Astfel, fostul director al INFP, profesorul Gheorghe Mărmureanu dă lămuriri despre marele cutremur cînd ar urma să aibă loc în țara noastră.

În contextul seriei de cutremure înregistrate în România în acest an, specialistul în seismologie Gheorghe Mărmureanu a ținut să liniștească populația în privința temerilor legate de un posibil cutremur major.

În urma ultimelor evenimente seismice, inclusiv cel din Ucraina, cercetătorul a subliniat că acestea sunt zgâlțâieli obișnuite și că nu există motive de panică.

Potrivit lui Mărmureanu, România se află în parametri normali și nu se așteaptă la un cutremur major în viitorul apropiat.

„Mai e mult până la un cutremur major, să ne calmăm, să ne vedem de treabă, acestea sunt zgâlțâieli obișnuite, suntem în parametri. Nu vă panicați”, e de părere acesta, potrivit playtech.

Ce spune Mărmureanu despre un posibil seism puternic

În ceea ce privește un posibil cutremur major, Gheorghe Mărmureanu a asigurat că, în cazul în care calculele sale indică o astfel de situație, va anunța public populația.

El a subliniat că efectuează calcule zilnice și că, în următorii zece ani, nu se așteaptă la un cutremur foarte mare în România.

„M-am tot gândit, eu tot fac calcule. În următorii zece ani nu va fi un cutremur foarte mare, exclus. Dar, să știți că, dacă voi bănui, voi simți, că se apropie un cutremur puternic, pentru că eu fac calcule zilnic, să știți că am să ies la televizor și am să anunț populația!”, a mai menționat cercetătorul.

În Vrancea s-ar putea produce și cutremure de 8 pe scara Richter

Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător la INFP, declara recent că principala problemă majoră este zona Vrancea, afirmând că această regiune are potențialul de a afecta jumătate din teritoriul țării.

Cercetătorul a subliniat și că, în prezent, nu există un algoritm operațional la nivel global capabil să anticipeze cutremurele.

Acesta a mai adăugat că zona Vrancea poate genera cutremure cu magnitudinea de până la 8 pe scara Richter.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.