Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidații republicani la prezidențiale, ironizați de Obama

obama

Presedintele american, Barack Obama, i-a ironizat luni seara pe candidatii republicani la prezidentiale, apreciind ca, daca nu pot face fata unor moderatori de televiziune, "chinezii si rusii nu vor fi prea îngrijorati" în legatura cu ei, relateaza CNN, potrivit Mediafax.

În timpul unei strângeri de fonduri organizate de democrati luni seara la New York, Obama a declarat ca plângerile candidatilor republicani cu privire la moderatorii unei dezbateri electorale gazduite de postul de televiziune CNBC nu ofera o imagine încurajatoare pentru abilitatile lor de guvernare.

"Ati observat ca toti acesti candidati spun «Obama este slab. (Presedintele rus Vladimir-n.r.) Putin îi arunca nisip în ochi. Când voi discuta eu cu Putin, se va îndrepta»", a afirmat presedintele SUA.

"Apoi se dovedeste ca ei nu pot face fata unor moderatori de la CNBC la dezbatere. Dati-mi voie sa va spun ca, daca nu puteti face fata acestor tipi, nu cred ca chinezii si rusii vor fi prea îngrijorati în legatura cu voi", a continuat Obama.

Republicanii au criticat o dezbatere electorala între candidatii partidului organizata de postul de stiri financiare saptamâna trecuta, afirmând ca întrebarile au fost lipsite de substanta, iar moderatorii nu au respectat standardele stabilite în prealabil.

Obama a mai spus luni seara ca republicanii "observa o realitate diferita" asupra unor probleme ca sistemul de sanatate, schimbarile climatice si economia.

"În opinia lor, totul era bine în 2008", a declarat Obama, referindu-se la perioada când a candidat el la presedintie. "Când treceam prin cea mai grava criza economica din viata noastra, somajul si rata celor neasigurati erau mari, eram dependenti de petrolul strain, iar (Osama) ben Laden era înca liber. Aceasta se pare ca era epoca de aur pe care eu am distrus-o", a adaugat presedintele.

"Sunt atât de frustrati (...). Toti au câte o lista cu lucruri de care trebuie sa ne ocupam. Dar poate ca ceea ce ne deosebeste este ca noi, democratii, încercam sa ne bazam pe fapte", a conchis Obama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.