Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la președinția SUA, Bernie Sanders îl ATACĂ pe Donald Trump: Cel mai periculos președinte din istoria recentă a SUA

Bernie Sanders

Senatorul american Bernie Sanders şi-a lansat, sâmbătă seară, campania electorală pentru a fi desemnat candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din anul 2020, informează BBC News online.

Într-un discurs rostit în Brooklyn (New York), Bernie Sanders l-a catalogat pe Donald Trump, un politician republican, drept "cel mai periculos" preşedinte din istoria recentă a Statelor Unite.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Sanders, un senator independent în vârstă de 77 de ani, a promis să lanseze o "revoluţie politică".

În anul 2016, Bernie Sanders a pierdut scrutinul pentru desemnarea candidatului la preşedinţie al Partidului Democrat în faţa fostului secretar de Stat Hillary Clinton.

Alţi zece politicieni s-au înscris în cursa pentru desemnarea candidatului democrat în scrutinul prezidenţial din 2020. Printre aceştia se numără Elizabeth Warren, Cory Booker şi Julian Castro.

Bernie Sanders promite o preşedinţie care "ar aduce oamenii împreună". El a denunţat "lăcomia" şi a criticat "clasa miliardarilor", promiţând emiterea unui decret federal pentru asigurarea de locuri de muncă pentru toţi americanii, majorarea salariului minim de la 7,25 dolari pe oră la 15 dolari pe oră, o reformă a imigraţiei prin care s-ar reglementa situaţia clandestinilor, acces gratuit la învăţământul superior şi servicii medicale gratuite.

Bernie Sanders a promis că va lupta pentru "dreptate economică, pentru dreptate socială, dreptate rasială şi politici corecte pentru protecţia mediului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.