Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la șefia USR PLUS îi reproșează lui Dan Barna criza din coaliție

ministrii usr plus

Senatorul Irineu Darău, candidat la preşedinţia USR PLUS, spune că nu sunt șanse să funcționeze coaliția fără o serie de schimbări plus „o conducere care poate sta la masa negocierilor fără să tremure”.

„Culegem roadele negocierii slabe, limitate, a reprezentanților USRPLUS din decembrie 2020. Nu am ajuns întâmplător în această situație. Trebuie să redevenim puternici, membru cu membru, tocmai pentru a nu ne mai regăsi vreodată în acest context. Cineva trebuie să îndrăznească să îi spună deschis și lui Dan Barna că această coaliție nu a funcționat și nici nu va funcționa dacă nu schimbăm nimic. Aseară spunea, liniștit, că avem un protocol de coaliție care a mers și că lucrurile pot să repornească la cheie. Dacă se duce și astăzi cu acest mesaj la întâlnirea cu Klaus Iohannis, ne îndreptăm spre un nou eșec care va șubrezi și mai mult credibilitatea unui partid deja slăbit”, transmite Irineu Darău într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, USR PLUS trebuie să negocieze un nou protocol, cu obiective clare și detaliate de reformă, cu priorități și termene puse într-un calendar asumat, și să obțină garanții suplimentare din partea partenerilor de guvernare, inclusiv din partea Președintelui, că această coaliție este dorită - nu doar pentru câteva luni, până trece criza, ci până la viitoarele alegeri.

„Demisia miniștrilor USRPLUS este o consecință directă a agresiunii PNL și a Președintelui care a ales să nu fie mediator. Suntem într-un moment de criză care ne zguduie așteptările și valorile. Luptăm pentru încrederea românilor pe o scenă politică ingrată”, mai consideră senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.