Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidaţii la funcţia de prim ministru al Spaniei se confruntă în direct la televiziune înaintea alegerilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Pedro Sanchez

Premierul în exerciţiu al Spaniei, socialistul Pedro Sanchez, s-a confruntat luni în direct la televiziune cu liderul opoziţiei conservatoare, Alberto Nunez Feijoo, care speră să îi ia locul după alegerile din 23 iulie, relatează dpa.

Feijoo a susţinut că mandatul lui Sanchez la conducerea guvernului de la Madrid a fost un şir de eşecuri, iar prim-ministrul a subliniat situaţia economică relativ bună în ciuda epidemiei de coronavirus şi a războiului din Ucraina, potrivit Agerpres.

Ambii politicieni s-au înfierbântat când s-a ajuns la tema formaţiunilor politice mici, pe sprijinul cărora contează atât Partidul Muncitorilor Socialişti (PSOE) al lui Sanchez, cât şi Partidul Popular (PP), de orientare conservatoare, condus de Feijoo.

Sanchez şi-a atacat adversarul cu acuzaţia că acesta intenţionează să aducă la putere partidul populist de extremă dreapta Vox: "Vom câştiga alegerile nu doar fiindcă am creat politici bune, ci fiindcă spaniolii nu le vor permite să ducă ţara într-un tunel întunecat alături de Vox".

Feijoo a replicat arătând că socialiştii au guvernat din 2018 cu sprijinul partidelor separatiste din Catalonia şi Ţara Bascilor şi intenţionează să continue în acelaşi fel. Conservatorul a susţinut că guvernul actual a redus din acest motiv obstacolele legale din calea separatismului. "Pun în pericol unitatea naţiunii", a avertizat el, adăugând că Sanchez contează şi pe sprijinul Bildu, partidul basc în care au intrat mulţi membri ai organizaţiei teroriste ETA desfiinţate în 2018.

Sondajele de opinie prognozează o victorie a PP în faţa PSOE, însă fără o majoritate absolută. Conservatorii ar putea deci să fie obligaţi să coopereze cu Vox, iar Feijoo nu a exclus o alianţă cu extrema dreaptă dacă vor fi necesare voturile acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.