Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidații partidelor PSRM și `Şor` merg în turul doi al alegerilor pentru conducerea Găgăuziei (Comisia Electorală Centrală)

Flikr
Gagauzia

Candidații partidelor PSRM și `Şor` merg în turul doi al alegerilor pentru conducerea Găgăuziei (Comisia Electorală Centrală)

Candidatul din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) de opoziţie, Grigore Uzun, şi reprezentanta Partidului "Şor", Evghenia Guţul, au intrat în turul doi al alegerilor pentru şeful regiunii autonome găgăuze a Republicii Moldovei, rezultă din datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, transmite TASS.

Potrivit afirmaţiilor președintelui Comisiei Electorale Centrale, Iana Kovalenko, în favoarea lui Uzun Grigore Vladimirovici au votat 26,43% dintre alegători, iar pentru Guțul Evghenia Aleksandrovna - 26,41%. Kovalenko a mai subliniat că Comisia Electorală Centrală nu a primit plângeri privind încălcări ale procesului electoral și ale procesului de vot.

Pe 30 aprilie, site-ul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei a anunţat că prezența la vot la alegerile șefului autonomiei găgăuze a depășit pragul necesar pentru recunoașterea validităţii lor.

Potrivit datelor Comisiei, au votat 57.019 alegători din Găgăuzia, ceea ce reprezintă 57,8%.

Alegerile sunt considerate valabile dacă la acestea participă peste 50% din cei 92.516 alegători incluși pe liste.

Actuala șefă a regiunii autonome, Irina Vlah, nu a participat la alegeri, deoarece a ocupat deja funcția de bașcan (şef al regiunii) pentru două mandate consecutive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.