Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul Ponta, lovitură pentru prim-ministrul Ponta: Are prea multă putere

ponta zambeste

Pe lângă referirile la problemele internaţionale, discursul premierului a avut şi o tentă electorală. Ponta a vorbit despre planurile în domeniul descentralizării. În acest context, prim-ministrul consideră că guvernul pe care îl conduce are prea multă putere, iar autorităţile locale ar trebui să preia din responsabilităţi.

Fac parte dinte acei şefi de guvern din Europa care consideră că guvernele centrale încă au prea multe puteri, prea multe atribuţii. Este în interesul cetăţenilor ca cei pe care i-au ales direct să aibă mai multe puteri, atribuţii, responsabilităţi. Am promovat mai multe proiecte de descentralizare, de promovare a subsidiarităţii”, a declarat Ponta.

Premierul a criticat şi Curtea Constituţională pentru că ar îngreuna procesul descentralizării. „Nu e un proces simplu. Ne-am lovit de o decizie a CCR care a recomandat ca aceste principii să fie aplicate cu prudenţă. Autorităţile locale au mai multe şanse de succes decât guvernele centrale. Guvernele centrale au mai multă birocraţie şi mai puţină responsabilitate”, a mai explicat Ponta.

Dincolo de tenta electorală a discursului, o explicaţie a abordării acestei teme ar putea fi faptul că printre organizatorii Summitului Mării Negre se află şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.