Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul ProRomânia la CJ Suceava: 'Nu este timp de strategii şi planuri măreţe, prioritatea sunt oamenii'

Facebook
pro romania

Candidatul Pro România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Alexandra Harja Samsonescu, a declarat, miercuri, că, în actualul context, nu este timp pentru "strategii şi planuri măreţe", ci prioritatea tuturor trebuie să fie binele cetăţenilor.

Aceasta a arătat, într-o conferinţă de presă, că mulţi experţi, inclusiv OMS, au prognozat un al doilea val al pandemiei pentru perioada toamnă-iarnă, subliniind nevoia de a le oferi oamenilor sprijinul necesar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

"Vreau ca ei să ştie că noi suntem aici pentru ei şi că vom face tot posibilul să iasă din acest impas. Cred că încă nu suntem conştienţi cât de mult a căzut judeţul Suceava din punct de vedere economic şi cât de mult va mai avea de suferit (...). Noi deja am plătit un tribut uriaş, pentru că Suceava a fost vârful nenorocirii încă de la bun început", a spus Harja Samsonescu.

Candidatul Pro România a arătat că, în această perioadă, au dat faliment mai multe întreprinderi, numărul de şomeri este de peste un milion în ţară şi de zeci de mii în judeţ, iar în stările de urgenţă şi alertă economia Sucevei a pierdut foarte mult, în special în domeniul turismului.

Harja Samsonescu s-a arătat dezamăgită de faptul că, în ultima perioadă, aude discursuri electorale ale oamenilor politici despre investiţii în autostrăzi, căi ferate, realizarea de diverse strategii, însă, la începerea anului şcolar, peste 35.000 de elevi din Suceava nu au tablete şi nici acces la internet.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

"Văd lumi total diferite. Nimeni nu vorbeşte astăzi despre faptul că, în scurt timp, începe şcoala şi nu ştie nimeni dacă se vor desfăşura cursuri online sau nu (...). Degeaba le vor da tablete în luna martie, dacă ei vor abandona şcoala", a spus candidatul Pro România.

În opinia sa, în prezent este o situaţie fără precedent care cere o rezolvare pe măsură.

"Să lăsăm la o parte culoarea politică, ura, acuzaţiile şi să facem ceva concret pentru cei care au nevoie de noi, pentru cei care au crezut în noi şi pentru cei care cred în noi (...). Mă voi uita în visteria judeţului să văd ce bani sunt şi cum îi putem cheltui mai bine pentru oameni. Ştiu bine cum să chibzuiesc ca să construiesc. Conduc o firmă privată din anul 2013 şi ştiu cât de greu de face banul. Nu cred că astăzi avem nevoie de roţi panoramice sau alte proiecte măreţe", a mai spus candidatul Pro România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.