Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul UDMR, Korodi Attila, a câştigat Primăria Miercurea Ciuc, iar Borboly Csaba a obținut un nou mandat de preşedinte al CJ Harghita

sigla UDMR
UDMR

Candidatul UDMR, Korodi Attila a câştigat Primăria Miercurea Ciuc, la alegerile de duminică, în vreme ce Borboly Csaba, din partea aceleiaşi formaţiuni, a reuşit să obţină un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, arată rezultatele preliminare de numărătoare paralelă anunţate de cei doi.

Korodi Attila a declarat duminică seara, într-o conferinţă de presă, că nu are rezultatele din toate secţiile de votare, dar "trendul este clar şi se situează undeva între 67 şi 70%", ceea ce arată o majoritate stabilă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Exit-poll CURS-Avangarde: Gabriela Firea a câştigat într-un singur sector din Bucureşti

Acesta a mai punctat faptul că, în următorii ani, grupurile care vor compune Consiliul Local vor conlucra pentru un "scop nobil", acela de a demonstra că "viaţa publică din oraşul Miercurea Ciuc nu este a politicienilor, ci este a comunităţii".

În legătură cu prezenţa scăzută la vot din municipiul reşedinţă de judeţ, Korodi a explicat că generaţii întregi de tineri, care nu au fost implicate în deciziile autorităţii publice locale, nu au înţeles importanţa momentului.

Din acest motiv, primarul ales al municipiului Miercurea Ciuc consideră că primăria trebuie deschisă pentru generaţiile tinere.

"Trebuie să facem un exerciţiu comun: dacă deschidem primăria pentru comunitate, trebuie să deschidem primăria pentru generaţiile tinere. Să înţeleagă şi să facă un exerciţiu împreună cu noi, cum putem lua decizii pentru viitor, împreună. Va fi un exerciţiu foarte complicat, dar este singurul drum pe care ar trebui să-l parcurgem, ca să putem să spunem că şi peste zece ani de zile comunitatea din Miercurea Ciuc va fi puternică", a declarat Korodi.

Korodi Attila are 43 de ani, a încheiat al treilea mandat de deputat în Parlamentul României şi a ocupat de trei ori fotoliul de ministru al Mediului în cabinetele Tăriceanu, Ungureanu şi Ponta.

La rândul său, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, câştigător al unui nou mandat, le-a mulţumit alegătorilor pentru sprijinul acordat şi şi-a exprimat bucuria că va avea posibilitatea să colaboreze cu noul primar din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, pentru a începe un capitol nou, în care reşedinţa de judeţ, Consiliul Judeţean şi celelalte primării "vor conlucra cu solidaritate şi dialog sincer".

Borboly a subliniat faptul că doreşte ca "fiecare om să simtă că participă la dezvoltarea economico-socială a judeţului", iar el va participa şi va fi partener în acest demers, în care conlucrarea şi dialogul sunt cele mai importante.

El nu a putut să spună care este procentul cu care a câştigat, dar a precizat că în multe din localităţile locuite preponderent de maghiari a fost ales cu majoritate de voturi.

Borboly Csaba are 46 de ani şi a câştigat al patrulea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.