Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Candidezi ca un hot'. Politicienii si autoritatile risca actiuni in instanta

campanie

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) a lansat campania "Candidezi ca un hot" prin care doreste sa atraga atentia asupra politicienilor si partidelor care au inceput deja actiunile de campanie electorala, cu peste doua luni inainte de termenul legal de la care se poate face acest lucru.

PACT a lansat si o pagina de Facebook unde posteaza imagini cu afisele si bannerele care au invadat orasele din tara. Ei fac apel la cetateni sa se alature efortului lor de a prezenta aceste incalcari ale legii.

"PACT atrage atenția asupra faptului că, potrivit legii, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor, deci în data de 6 mai 2016.

De asemenea, potrivit legii privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, toate formele de publicitate stradală sunt amplasate doar în baza unei autorizaţii de construire, emisă de către primarii de sector sau de către Primarul General, pentru zonele protejate.

Aşadar, toate formele de promovare electorală deja amplasate fie au primit autorizații emise nelegal, fie nu au primit autorizaţii", se arata intr-un comunicat de presa remis STIRIPESURSE.RO.

PACT anunta ca daca acest afisaj stradal nu va fi retras de politicieni si autoritati, ei vor initia actiuni in intanta si vor face sesizari la institutiile competente sa puna capat acestui tip de campanie.

"În cazul lipsei unei reacții prompte, PACT își asumă începerea unor acțiuni legale în contencios administrativ împotriva celor care încalcă cu bună știință legea. De asemenea, PACT face un apel la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) pentru a dispune sancțiuni împotriva primarilor, dar și a beneficiarilor care nu respectă legea. Totodată, PACT va sesiza şi instituţia prefectului, care are competenţe în verificarea legalităţii actelor administrative, precum autorizaţiile de construire", mai arata sursa citata.

-----------

PACT este o platformă de centru, care își asumă misiunea de a reda România cetățenilor ei pentru a construi împreună o țară în 3D: democratică, dezvoltată și demnă. România democratică înseamnă instituții funcționale, independente și reprezentative. România dezvoltată înseamnă oportunități, prosperitate și un trai decent pentru toți cetățenii. România demnă înseamnă o comunitate puternică și unită acasă, în Europa și în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.