Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cannes 2016: Coproducțiile românești 'Câini' și 'Toni Erdmann' au câștigat premii

cannes

Lungmetrajul „Câini”, regizat de Bogdan Mirică, a obţinut premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, în secţiunea Un Certain Regard, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Totodată, coproducţia românească „Toni Erdmann”, de Maren Ade, a obţinut acelaşi premiu (FIPRESCI), în cadrul Competiţiei Oficiale.

Thriller-ul „Câini”, semnat de regizorul Bogdan Mirică, a obținut Premiul FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, relatează Mediafax. Drama-thriller „Câini” este debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică. Din distribuție fac parte Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu

Producţia  spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său, care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine martorul unor evenimente bizare şi o senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, care a mai lucrat pentru filmul „Poziţia Copilului” (2013) şi pentru serialul „Umbre” (2014), scenografia îi aparţine Augustinei Stanciu, care a lucrat la lungmetrajul „Aferim!”, de Radu Jude, iar producţia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducţie cu Elie Meirovitz (EZ Films, Franţa) şi Stephan Komandarev (Argo Films, Belgia).

Totodată, lungmetrajul „Toni Edermann” regizat de Maren Ade, care spune povestea unui tată ce face o vizită surpriză fiicei sale, cu Ada Solomon printre coproducători, a obținut premiul FIPRESCI, în cadrul Competiţiei Oficiale.

Filmul aduce o tuşă nemţească la Cannes prin regia lui Maren Ade, una dintre cele trei regizoare cu pelicule înscrise în competiţie. Lungmetrajul surprinde povestea unui tată ce programează o vizită neaşteptată fiicei sale care lucrează în România, în Bucureşti.

Fără să-i dea vreun avertisment, Winfried, 65 de ani, este de părere că fiica sa, Ines, 37 de ani, şi-a pierdut simţul umorului şi decide să o suprindă cu diferite farse poznaşe şi glume, însă totul ia o turnură neaşteptată.

În film mai joacă alături de Peter Simonischek, Sandra Hüller (rolul Ines, fiica lui Toni), Ingrid Burkhard (Annegret), dar şi o serie de actori români între care Alexandru Papadopol (rolul lui Dascălu), Vlad Ivanov (Illiescu), Ingrid Bisu (Anca), Radu Banzaru (Bogdan), Miriam Rizea (Flora) precum şi Cosmin Padureanu, Manuela Ciucur (Frau Rodica), Luana Stoica (secretara lui Iliescu), Victoria Cocias (Flavia).

Filmul este produs de Maren Ade, Jonas Dornbach, Janine Jackowski. Ada Solomon alături de Antonin Svoboda şi Bruno Wagner fiind coproducătorii lungmetrajului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.