Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cannes 2018 - Regizorul Martin Scorsese va primi trofeul Carrosse d'Or al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs

IndieWire
Martin Scorsese

Regizorul Martin Scorsese va primi trofeul Carrosse d'Or al Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi:  Scandal MONSTRU la B1TV! Traian Băsescu și Liviu Mihaiu S-AU DEZLĂNŢUIT, în direct: 'Slugile lui Vîntu rămân ceea ce sunt...'

Trofeul onorific îi va fi acordat cineastului american, premiat cu Oscar în 2007 pentru „The Departed”, pe 9 mai, în timpul ceremoniei de deschidere a secţiunii.

Pentru sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţarea Quinzaine des Réalisateurs, sindicatul regizorilor francezi a decis să premieze „un cineast extraordinar”.

Anul trecut, trofeul i-a fost acordat lui Werner Herzog. Între cei care au primit această distincţie, înfiinţată în 2002, se numără Jia Zhangke, Jane Campion, Jim Jarmusch, Clint Eastwood şi Alain Resnais.

Festivalul de Film de la Cannes, ajuns la a 71-a ediţie, va avea loc între 8 şi 19 mai.

Quinzaine des Réalisateurs este o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată după revoltele din mai 1968, organizată de Société des Réalisateurs de Film (SRF) din Franţa.

Independentă de selecţia oficială de la Cannes, această secţiune paralelă a fost creată pentru a prezenta spectatorilor filme din toate genurile cinematografice, regizate de cineaşti necunoscuţi. Această secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes a permis descoperirea unor noi cineaşti talentaţi, precum George Lucas, Ken Loach, fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Michael Haneke şi Spike Lee. Noul director artistic al Quinzaine des Réalisateurs este Paolo Moretti.

Martin Scorsese, născut pe 17 noiembrie 1942, este regizor şi producător de film. A primit 12 nominalizări la Oscar şi a câştigat un singur trofeu - pentru regia filmului ”Cârtiţa/ The Departed” (2006). Cineastul a fost recompensat, între altele, cu patru Globuri de Aur, două premii Emmy, două trofee BAFTA, dintre care unul pentru întreaga carieră, un Palme d'Or şi un trofeu pentru cea mai bună regie, la Festivalul de Film de la Cannes, şi un premiu César onorific. Din filmografia sa fac parte, între altele, „Mean streets” (1973), „Taxi driver” (1977), „Raging bull” (1980), „After hours” (1985), „The Last Temptation of Christ” (1988), „Goodfellas” (1990), „Cape fear” (1991), „Gangs of New York” (2002) şi „The Wolf of Wall Street” (2013).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.