Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cannes 2021: cineastul Wes Anderson reuneşte o distribuţie plină de vedete în cea mai recentă peliculă a sa 'The French Dispatch'

filme, cinema, cinematograf

Cineastul Wes Anderson reuneşte o distribuţie plină de vedete în cea mai recentă peliculă a sa, ''The French Dispatch'', o odă închinată jurnalismului sub forma unei serii de viniete a căror acţiune este plasată în oraşul ficţional francez Ennui-sur-Blasé, prezentată în premieră luni în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, informează Reuters, arată Agerpres.

Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Benicio del Toro, Adrien Brody şi Timothee Chalamet se numără printre numele sonore din distribuţia peliculei, întâmpinată cu aplauze la scenă deschisă cu prilejul proiecţiilor din cadrul festivalului.

Filmul spune povestea unei echipe de jurnalişti excentrici din redacţia unui ziar din Kansas, care dau contur povestirilor fantastice pe care le întâlnesc - de la povestea unui pictor criminal care devine un punct de referinţă al artei moderne din închisoare, la nişte proteste studenţeşti impetuoase asemănătoare celor din mai 1968.

Presărat cu inserturi animate şi cu personaje şi fire narative neconvenţionale, ''The French Dispatch'' oferă şi o privire şi asupra situaţiei din Franţa - prezentând forţe de poliţie în timp ce folosesc gaze lacrimogene pentru a dispersa studenţii intelectuali.

Cu trimiteri la revista The New Yorker, actorul Adrien Brody, recompensat cu Oscar, a afirmat că filmul este o ''declaraţie de dragoste pentru jurnalism, literatură şi aprecierea culturii''.

''Este în acelaşi timp o aducere aminte a demnităţii adevăratului jurnalism căci acesta este cu adevărat important'', a declarat pentru Reuters Swinton, care interpretează rolul specialistului de artă al ziarului.

''Şi cred că e posibil ca oamenii fie să fi uitat, fie să se prefacă că nu au ştiut niciodată că jurnalismul este un demers incredibil de demn şi de relevat cultural, de care depindem cu adevărat'', a mai spus actriţa.

Alături de Bill Murray, Swinton este una dintre prezenţele frecvente în distribuţia filmelor lui Anderson, printre care ''The Grand Budapest Hotel'' şi ''Moonrise Kingdom''.

''(Anderson) nici măcar nu-ţi dă indicaţii. Îţi spune doar unde şi când... şi asta e tot, iar dacă ai puţin creier, spui OK... nu citesc niciodată (scenariul)'', a mărturisit Swinton despre colaborarea sa cu cineastul american.

''Nu este important să-l citeşti până la capăt sau să-l studiezi. Te uiţi doar la el (şi te gândeşti) 'OK, cred că despre asta e vorba''', a adăugat Murray.

Programată să aibă premiera la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes, anulată din cauza pandemiei, pelicula se numără printre producţiile care aspiră la cel mai important trofeu al festivalului, Palme d'Or.

''Cei mai mulţi dintre noi l-am văzut în urmă cu doi ani, dar pe un ecran mai mic'', a adăugat Swinton. ''Să-l putem vedea pe marele ecran aseară şi să fie întâmpinat cu o astfel de reacţie... e ca şi cum căram după noi un bagaj greu pe care acum l-am putut da jos'', a completat actriţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.