Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cannes 2022: Actriţa italiană Valeria Golino și actorul venezuelean Edgar Ramirez, în juriul secţiunii Un Certain Regard

cinemablend.com
festival cannes

Actriţa şi regizoarea italiană Valeria Golino va prezida juriul Un Certain Regard, una dintre secţiunile oficiale ale Festivalului de Film de la Cannes, din care vor face parte şi actorul venezuelean Edgar Ramirez şi cântăreţul francez Benjamin Biolay, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului.

Actriţa poloneză Joanna Kulig şi regizoarea americană Debra Granik completează juriul acestei secţiuni dedicate filmelor îndrăzneţe şi originale, care celebrează cinematografia de autor şi experimentală.

Programul din 2022 al secţiunii Un Certain Regard cuprinde 20 de filme. Opt dintre ele sunt lungmetraje de debut şi nouă sunt regizate de femei. Anul trecut, filmul "Les Poigns Desserres", regizat de cineasta rusă Kira Kovalenko, a câştigat premiul secţiunii Un Certain Regard, potrivit Agerpres.ro.

În acest an, lungmetrajul "Tirailleurs", regizat de Mathieu Vadepied şi cu actorul Omar Sy în distribuţie, va fi proiectat în deschiderea acestei secţiuni oficiale a Festivalului de la Cannes. Pelicula spune povestea puşcaşilor senegalezi, eroii uitaţi din Primul Război Mondial, obligaţi să îşi părăsească pământurile natale şi să lupte pentru eliberarea Franţei.

Preşedinta juriului din acest an, Valeria Golino, şi-a început cariera în Statele Unite, înainte de a reveni în Europa şi de a lucra în Italia şi în Franţa.

În 2013, ea a regizat primul ei lungmetraj, "Miele", prezentat în secţiunea Un Certain Regard. Cinci ani mai târziu, regizoarea italiană a fost selectată din nou cu filmul "Euforia".

În paralel cu prestigioasa lui carieră muzicală, Benjamin Biolay a debutat în cinematografie cu filmul "Stella", regizat de Sylvie Verheyde în 2009. A jucat de atunci în aproximativ 30 de filme, inclusiv în "Chambre 212", de Christophe Honore şi prezentat în secţiunea Un Certain Regard în anul 2019, şi în "France", de Bruno Dumont, selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes din 2021.

Edgar Ramirez l-a interpretat pe protagonistul din "Carlos", de Olivier Assayas, un film despre viaţa teroristului omonim, prezentat în afara competiţiei la Festivalul de la Cannes din 2010, care i-a adus actorului venezuelean o nominalizare la Globul de Aur. Edgar Ramirez şi-a construit o carieră prestigioasă lucrând în principal în Statele Unite.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 17-28 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.