Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cannes - cum a devenit capitala filmului o capitală mondială a prostituției. Tarife și de 40.000 de dolari pe noapte

DELOCHE / BSIP / Profimedia
prostitutie fete

Cannes - cum a devenit capitala filmului o capitală mondială a prostituției. Tarife și de 40.000 de dolari pe noapte

Celebrul Festival de Film de la Cannes nu înseamnă doar strălucirea de pe covorul roșu, celebrități și capodopere cinematografice, ci are și o parte „întunecată“.

Orașul de pe Riviera franceză atrage în fiecare primăvară, în perioada Festivalului de Film, „crema“ cinematografiei mondiale. Regizori-emblemă își lansează cele mai noi filme, iar cei mai prestigioși actori ai lumii sunt prezenți la premiere, pe covorul roșu.

Festivalul de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea filmului, atrage nu doar cele mai mari nume din industrie, dar și pe miliardarii lumii, precum și numeroși turiști.

În paralel, comerțul sexual de lux explodează în perioada festivalului, iar un imens scandal de prostituție zguduia această lume în urmă cu un deceniu, când un om de afaceri libanez, Elie Nahas, povestea ce se întâmplă în „culise“.

Nahas a fost omul de încredere al lui Mutassim Gadhafi, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi (ambii omorâţi în 2011). El a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru organizarea unei rețele de prostituție în timpul Festivalului de la Cannes, după ce a fost prins în 2007. Nahas conducea o reţea de prostituţie care a oferit serviciile a peste 50 de tinere de diverse naţionalităţi unor oameni de afaceri arabi, în timpul Festivalului de la Cannes.

Afaceristul, care a avut o agenţie de modele în Beirut, a vorbit într-un interviu despre lumea prostituției de lux din timpul Festivalului de la Cannes, în care sunt implicați milionari și miliardari arabi, modele, foste deținătoare ale unor titluri de Miss și chiar actrițe debutante sau de categorie B.

„Cea mai mare notă de plată a anului“

Femeile acopereau întreg „spectrul“, de la escorte full-time, modele până la regine ale frumuseții și „serveau“ clienții în hoteluri, pe iahturi și în vilele închiriate de aceștia în împrejurimile Cannes-ului, au declarat polițiștii. Totuși, unele femei nu au venit de bunăvoie, ci au fost aduse la Cannes sub pretexte false și au fost forțate să se prostitueze.

O prostituată pariziană numea perioada Festivalului „cea mai mare notă de plată a anului“. „Sunt sume mult mai mari decât vă puteţi închipui“, declara Nahas într-un interviu pentru The Hollywood Reporter. Acesta a explicat că femeile frumoase şi educate ajungeau la hotelurile de lux, unde stau arabii cu bani. „Pot ajunge să câştige şi 40.000 de dolari într-o noapte. Arabii sunt cei mai generoşi oameni din lume. Dacă te plac, îţi vor da o grămadă de bani“, declara afaceristul, la vremea respectivă.

„Acțiunea începe după ora 22.00. Totul se face cu anumite semnale. Bărbații își semnalizează numerele camerelor cu mâinile, iar fetele îi urmează. În fiecare an, în timpul festivalului, există cîteva zeci de iahturi de lux în golful Cannes-ului, iar fiecare iaht aparține unei persoane foarte bogate. Pe fiecare iaht sunt aproximativ 10 fete, de obicei sunt modele și de obicei sunt dezbrăcate sau pe jumătate dezbrăcate“, povestea acesta.

„Femeile instalate pe iahturi în Cannes în timpul festivalului sunt numite «fetele de pe iahturi», iar granița dintre prostituția profesionistă și actrițele de categorie B de la Hollywood, care acceptă plată pentru relații sexuale cu bărbați bogați și mai în vârstă, este uneori foarte neclară“, mai spunea pentru THR un veteran din industria filmului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.