Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canotajul românesc merge la Rio cu cinci ambarcațiuni și 19 sportivi

agerpres
vasle canotaj

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, fost președinte al Federației Române de Canotaj, a declarat că la această disciplină, țara noastră va avea la Olimpiada de vară din Brazilia cinci ambarcațiuni și 19 sportivi, se arată în pagina sa de Facebook.

Prezentă în Elveția la regata de calificare la Jocurile Olimpice, Elisabeta Lipă menționează: ''Canotajul românesc va merge la Rio cu cinci ambarcațiuni și un total de 19 sportivi. Îmi voi aminti mult timp ziua de marți, cu tot potopul de sentimente care m-au încercat pe malul Lacului Rotsee — Lucerna: speranțe, emoții, tensiune, temeri, lacrimi, iar la final o mare bucurie. O bucurie copleșitoare''.

În continuare, ea arată: ''M-am bucurat pentru canotajul românesc, pentru fetele mele, care trudesc zi de zi pentru a-și împlini visul olimpic, pentru colectivul de antrenori. M-am bucurat și pentru mine, pentru că sunt parte a acestei lumi. Am reușit două calificări la Jocurile Olimpice. Și ce calificări! La 8+1, olandezele au plecat ca din pușcă, pe principiul ori la bal, ori la spital. Au avut sub trei minute pe prima mie, ceea ce spune totul. Dar fetele noastre nu s-au lăsat, au ținut aproape și au fost net mai bune pe final. Dacă la 8+1 mă gândeam încă de acasă că nu se poate să nu ne calificam, o frumoasă surpriză mi-au făcut fetele de la dublu, categorie ușoară. Ionela Livia Lehaci și Gianina Elena Beleagă au fost fantastice. Pe ultimii 250 de metri barca lor parca zbura. Mă uitam la ele și parcă retrăiam cursa noastră de aur de la Atena, din 2004. Și atunci a fost la fel. Abia aștept finalele olimpice, unde bătălia va fi pe viață și pe moarte''.

Două echipaje românești, cel de 8+1 rame și cel de dublu vâsle categorie ușoară, au adus marți canotajului românesc alte calificări la Jocurile Olimpice de la Rio, cu ocazia finalelor regatei preolimpice de la Lucerna (Elveția).

În proba feminină de 8+1, România (Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu și Daniela Druncea) a încheiat pe prima poziție, cu timpul de 6 min 02 sec 560/1000. Pe locul 2 a terminat Olanda (van Dorp, Souwer, Rustenburg, van Ween, Hogerwerf, Belderbos, Lanz, Noort, vanR rooijen), 6 min 04 sec 240/1000.

Primele două echipaje în fiecare din aceste finale au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În finala probei de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă au ocupat locul 2, cu timpul de 06 min 59 sec 68/1000. Ele au fost devansate de reprezentantele Olandei, Ilse Paulis și Maaike Head, cronometrate în 06 min 54 sec 91/1000.

Canotajul are în palmares 242 medalii olimpice, mondiale și europene, iar echipajul feminin de 8+1 nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Olimpiadă.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.