Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreața Aretha Franklin, datoare FISCULUI și după moarte. Ce penalizări URIAȘE i s-au impus

consequenceofsound
Aretha Franklin

Reprezentanții Fiscului american susțin că Aretha Franklin avea, la momentul decesului său, în luna august, o datorie de 6,3 milioane de dolari, pentru perioada 2012 - 2018, căreia i se adaugă penalizări de 1,5 milioane de dolari, dar avocații starului spun că aceasta a plătit mare parte din sumă, relatează Mediafax.

Potrivit unor documente obținute de tmz.com, Fiscul american vrea să recupereze datoria de la administratorii averii starului.

Avocații lui Franklin spun că aceasta și-a plătit mare parte din datorie înainte să moară și că vor contesta în instanță afirmațiile Fiscului american.

Unul dintre avocați a explicat că, în mod cu totul ciudat, între ani este listat și 2018, deși acesta nu este finalizat din punct de vedere fiscal.

Franklin a fost subiectul mai multor procese intentate de creditori în anii 1980 - 1990, notează site-ul Associated Press.

În 2008, cântăreaţa spunea că, din cauza greşelii unui avocat, care uitase să plătească taxe de 445 de dolari, era pe punctul de a-şi pierde o locuinţă a sa din Detroit în valoare de 700.000 de dolari.

Aretha Franklin, care a murit fără să fi lăsat în urmă un testament, deținea mai multe proprietăți imobiliare în zona orașului Detroit, estimate de specialiști la minimum 2 milioane de dolari.

Citește și: Captură RECORD a ofițerilor antidrog: peste 900 de kilograme de heroină într-o operațiune de trafic INTERNAȚIONAL

Cântăreața americană Aretha Franklin a murit pe 16 august, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

Aretha Franklin - care și-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său -, născută pe 25 martie 1942, și-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică și clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel și pop. Franklin, celebră pentru mai multe hituri, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" (1967), "Chain of Fools" (1967), "Day Dreaming" (1972), "Jump to It" (1982), "Freeway of Love" (1985), "A Rose Is Still A Rose" (1998) şi "Respect" (lansat inițial de Otis Redding în 1965, dar care a devenit o semnătură a sa, după ce l-a cântat prima dată în 1967), a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste cinci decenii.

Franklin a câştigat 20 de premii Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "premiul Aretha".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.