Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreața Somi, concert în PREMIERĂ în România

Bio — SOMI
somi

Muziciana americană Somi susţine în premieră un concert în România, la 13 aprilie, la Sala Radio, în cadrul unui turneu început în luna martie în Philadelphia şi care se va încheia în 22 aprilie la Hamburg, Germania. Artista va prezenta la Bucureşti albumul ''The Lagos Music Salon'', lansat în august 2014, informează agerpres.ro

Albumul este inspirat din experienţa trăită în Lagos, Nigeria, unde cântăreaţa s-a mutat din New York în urmă cu câţiva ani şi unde a petrecut un an şi jumătate. ''The Lagos Music Salon'' a urcat pe locul 1 în topurile de jazz din SUA. Albumul, care include ca invitaţi speciali pe Angelique Kidjo, Common (Lonnie Rashid Lynn, Jr) şi Ambrose Akinmusire, împleteşte stilurile jazz, soul şi pop cu o uşurinţă nou descoperită şi o voce pe care Vogue Magazine o numeşte pur şi simplu ''Superbă!''.

Vasile Blaga, prima reacție după dezvăluirile cu Dan Andronic: Cu cine a vorbit în seara alegerilor


Născută în Illinois din părinţi imigranţi din Rwanda şi Uganda, Laura Audrey Kabasomi ''Somi'' Kakoma a petrecut mare parte din tinereţe în Zambia şi mai multe ţări din Africa, înainte de a reveni în Statele Unite ale Americii. Cu o voce excepţională, care acoperă patru octave, Somi se înscrie în tradiţia pură a marilor cântăreţi de jazz şi soul. Ea a cântat alături de Hugh Masekela, Mos Def, Baaba Maal, John Legend sau Ibrahim Maalouf.

Fostul deputat Cristian Rizea, acuzat de o NOUĂ ȚEAPĂ: 'Este un escroc în serie'


Discografia cantautoarei de 37 de ani conţine şapte albume: Red Soil in My Eyes, 2007; If the Rains Come First, 2009; Sabai To Sukhi Hote Chay, 2010; Live at Jazz Standard, 2011; The Lagos Music Salon, 2014; Akobi: First Born S(u)n - QB's Remix Collection (album de studio, 2015) şi Petite Afrique, 2017. Acesta din urmă, lansat la 31 martie, aduce un omagiu diasporei africane din Harlem. Muziciana pune în muzică bogăţia culturală şi demnitatea acestor locuitori din celebrul cartier newyorkez, de multe ori veniţi din Africa francofonă, musulmană, precum şi modul în care aceştia au transformat şi au fost ei înşişi transformaţi de acest cartier. În baladele sale captivante, artista abordează cu exactitate ideile transnaţionalismului, ale diferenţelor culturale şi asimilării. Teme fierbinţi mai mult ca oricând în America lui Donald Trump şi într-un moment în care gentrificarea acestui cartier împinge aceste comunităţi să se îndepărteze de această ''mică Africă''. Somi abordează toate aceste probleme cu o eleganţă şi o putere rare, îmbinând jazzul modern, muzici tradiţionale africane, orchestraţii de coarde şi muzică urbană, relatează fipradio.fr. 

Larg recunoscută atât ca artist cât şi ca intelectual, Somi este, între altele membră a TED Senior Fellow şi a Association of Performing Arts Presenters Fellow şi, de asemenea, este fondatoarea New Africa Live, organizaţie non-profit dedicată celebrării celor mai buni artişti africani în arta muzicală, vizuală sau literară, conform site-ului său. 

Recunoscută pentru activismul său, Somi a fost invitată în 2013 de secretarul general al ONU Ban Ki-Moon să concerteze la sediul Naţiunilor Unite, cu ocazia Zilei internaţionale a victimelor sclaviei şi traficului transatlantic. Anul trecut, artista a fost invitată să cânte la Carnegie Hall alături de Hugh Masekela, Dave Matthews şi Vusi Mahlesela pentru celebrarea a 20 de ani de democraţie sud-africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.