Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan şi actriţa Carmen Stănescu au primit 'Titlul de Excelenţă post-mortem', instituit de Primăria Capitalei

www.b1.ro
Ionela Prodan

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan şi actriţa Carmen Stănescu au primit "Titlul de Excelenţă post-mortem", potrivit unor proiecte aprobate joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Firea a explicat că "va fi instituit un Titlu de Excelenţă post-mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară, având în vedere multiplele solicitări" primite din partea familiilor unor personalităţi decedate, de a le fi recunoscute excelenţa.

"Având în vedere multiplele solicitări pe care le-am primit din partea familiilor unor persoane decedate, unor personalităţi ale României, de a le fi recunoscute excelenţa, vom institui un Titlu de Excelenţă post-mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB, potrivit News.ro.

Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, anunţul fiind făcut pe Facebook de fiica sa, Anamaria Prodan Reghecampf. Ionela Prodan a devenit cunoscută pentru colaborarea cu Ion Dolănescu, a realizat emisiuni de televiziune, a promovat cultura tradiţională în cadrul Ministerului Culturii şi a fost reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni.

Actriţa Carmen Stănescu a murit săptămâna trecută, la vârsta de 92 de ani. A debutat cu rolul Ecaterina Ivanovna - „Fraţii Karamazov", după Fiodor Mihailovici Dostoievski, examen condus de profesoara Marioara Voiculescu, în 1945. Carmen Stănescu a interpretat Ardele - „Egoistul" de Jean Anouilh, regia Radu Beligan, 2004, Alienor de Aquitania - „Leul în iarnă" de James Goldman, regia Petre Bokor, 2001, Atueva - „Nunta lui Krecinski" de Aleksandr Vasilievici Suhovo Kobilin, regia Felix Alexa, 2000, Mătuşa Augusta - „Călătorii cu mătuşa mea" de Graham Greene, regia Petre Bokor, 1998, Sonia Ivanovna - „Locomotiva" de Andrè Roussin, regia Mihai Manolescu, 1994, Yvonne de Bray - „Părinţii teribili" de Jean Cocteau, regia Andreea Vulpe, 1993.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.