Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreaţa şi actriţa María Dolores Pradera a murit

wowbiz.ro
maria dolores pradera

Cântăreaţa şi actriţa spaniolă María Dolores Pradera în vârstă de 93 de ani a murit, luni, la Madrid, informează El Pais, potrivit news.ro.

Cu o carieră de peste şapte decenii, María Dolores Fernández Pradera a promovat cântecul spaniol şi cel latinoamerican. Cu un repertoriu format din cântece fado, cuplete, balade şi bolerouri, a devenit celebră pentru eleganţa interpretării şi vocea sa gravă.

Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără „Amarraditos”, „Pa' todo el año”, „Procuro olvidarte” şi „La flor de la canela”.

Pe lângă cariera muzicală, ea a fost şi actriţă de teatru şi film. A jucat în douăzeci de pelicule şi a fost căsătorită, între anii 1945 - 1957, cu actorul Fernando Fernán Gómez, cu care a avut doi copii.

Citește și: Prima țară care declară război Facebook-ului. Rețeaua de socializare, interzisă pentru o lună

Rosa León, prietenă şi producătoare a patru dintre discurile artistei, a spus despre Pradera că a avut „o viaţă minunată”. „Toată lumea ştia asta, dar, în plus, era foarte deşteaptă şi avea un mare simţ al umorului”.

Ultimul ei album, „Gracias a vosotros”, lansat în 2012, a fost unul de duete. Între artiştii care au înregistrat alături de Pradera s-au aflat Juan Manuel Serrat, Joaquín Sabina, Ana Belén, Diego El Cigala, Miguel Poveda şi Pablo Alborán.

Pradera a lansat peste 30 de albume, multe dintre ele premiate, şi a fost recompensată între altele cu Premiul Naţional pentru Teatru, Medalia de Aur pentru Arte Frumoase, un Grammy pentru excelenţa muzicală şi Marea Cruce Alfonso X el Sabio (2016).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.