Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cantautorul mexican Armando Manzanero, spitalizat în Ciudad de Mexico în stare 'delicată' după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

elmundo.es
Armando Manzanero

Cantautorul mexican Armando Manzanero este spitalizat în Ciudad de Mexico în stare "delicată" după ce a fost testat pozitiv la COVID-19 a informat EFE fiica sa, Martha Manzanero Arjona, care împreună cu fraţii ei a venit în capitala ţării pentru a fi alături de tatăl lor, potrivit AGERPRES.

"Tatăl meu este un luptător, medicii au sus că vor face tot posibilul pentru a-l scăpa de această boală", a declarat joi fiica cea mică a familiei Manzanero Arjona, fără să precizeze la ce spital este internat artistul.

Societatea Autorilor şi Compozitorilor din Mexic (SACM) a confirmat că Manzanero, în vârstă de de 85 de ani, a contractat COVID-19 şi este "îngrijit conform protocoalelor medicale în vigoare".

Martha, María Elena, Armando şi Diego Manzanero Arjona au mulţumit pentru dovezile de sprijin ale fanilor şi ale zecilor de artişti, care s-au interesat de starea cantautorului şi au transmis mai multe mesaje de încurajare.

Autorul unor cântece clasice de muzică romantică mexicană precum "Somos novios", "Voy a apagar la luz", "Contigo aprendí", "Esta tarde vi llover" şi "No", a dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni agenţiei EFE cât este de recunoscător pentru premiile dobândite de-a lungul carierei sale.

Citește și: Modelul Eva Herzigova, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2: 'Sunt recunoscătoare că trupul meu luptă puternic'

Aşa-numitul "Rege al romantismului" a fost recompensat în urmă cu câteva luni cu Premiul Billboard pentru întreaga carieră.

Născut la Yucatan în 1935, muzicianul de origine mayaşă este considerat principalul compozitor romantic mexican din epoca postbelică şi unul dintre cei mai de succes compozitori din America Latină. El a primit un premiu Grammy Lifetime Achievement în Statele Unite, în 2014.

Săptămâna trecută el a primit o altă recunoaştere cu prilejul inaugurării la Yucatan a muzeului "Casa Manzanero", într-o ceremonie la care au fost prezenţi artiştii Carlos Cuevas şi Coque Muńiz. La Yucatan, în sud-estul Mexicului, Manzanero are un teatru care îi poartă numele.

"Sunt premiat pe viaţă", declarase compozitorul care mai are încă trei copii: Juan Pablo Manzanero Blum, Mainca şi Rodrigo.

Ştirea îmbolnăvirii lui Manzanero intervine într-un moment în care Mexicul înregistrează în total 1.289.298 de contagieri şi 116.487 de decese de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.