Mircea Lucescu a reacționat imediat la știrea că este pe lista lui Santos. Și nu a negat. Din contră, o confirmă.

„Oferta de la Santos este concretă și serioasă”, a declarat cel mai titrat antrenor român pentru GSP. „Nu am luat încă nicio decizie, o voi face după Anul Nou, pentru că mai sunt și alte propuneri interesante”.

Deși e tentat să semneze cu formația braziliană, Lucescu ar putea fi nevoit să refuze, dacă nu reușește să își convingă soția să se mute în America de Sud: „Oferta din Brazilia mă onorează. Dar este foarte departe de casă. Acesta este unicul impediment. Iar soția nu e prea încântată de această perspectivă”.

Întotdeauna, Brazilia a fost visul lui Mircea Lucescu. A jucat acolo cu „tricolorii” înaintea Mondialului din 1970 și s-ar fi putut transfera la Rio de Janeiro în timpul carierei. La acea vreme, presa locală anunța deja trecerea sa la Fluminense. O mutare care nu s-a mai realizat niciodată.

CITEȘTE ȘI: Esențial în cura de slăbire: Lista carbohidraţilor buni la care NU trebuie să renunți

Ca antrenor, a iubit jucătorii din Țara Cafelei și i-a oferit lui Șahtior o savoarea carioca, achiziționând o mulțime de brazilieni, cei mai buni semnând ulterior cu marile puteri europene. Acum, la 74 de ani, Luce are o variantă neașteptată. De la un club important paulista. Santos, care înseamnă Pelé și care l-a crescut pe Neymar, printre mulți alții.

Potrivit site-ului local Sportbuzz, gruparea alb-negrilor caută înlocuitor pentru argentinianul Jorge Sampaoli. Unii au refuzat oferta, iar „visul lui Santos”, Renato Gaúcho, este încă la Grêmio.

„Conducătorilor li s-a propus Mircea Lucescu, care vorbește limba portugheză după ce a pregătit o întreagă legiune de brazilieni la Șahtior, între 2004 și 2016. E liber de contract după despărțirea de naționala Turciei”, a comentat Sportbuzz. Au greșit un singur lucru. Au scris că e „belgian”.