Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitala Indiei se sufocă: Un smog gros a cuprins New Delhi, în contextul în care poluarea se agravează în timpul iernii

ndtv.com
New Delhi india poluare ceata strada masini

Un smog gros a cuprins capitala Indiei, New Delhi, marţi, în contextul în care poluarea aerului se înrăutăţeşte odată cu sosirea iernii, ridicând concentraţiile de particule fine din aer la niveluri de peste trei ori mai mari decât limitele admise, informează Reuters.

Locuitorii din New Delhi, cea mai poluată capitală a lumii, se confruntă cu dificultăţi de respiraţie în fiecare iarnă, în condiţiile în care temperaturile scăzute şi vânturile prea slabe ţin agenţii poluanţi în proximitatea solului, potrivit Agerpres.

"Pe măsură ce temperaturile minime scad, apariţia graduală a ceţii în timpul primelor ore ale dimineţii va creşte, ducând la deteriorarea indicelui de calitate a aerului (AQI)", a anunţat un serviciu al guvernului federal indian, Sistemul pentru Calitatea Aerului şi Previziuni şi Cercetări Meteorologice (SAFAR), în buletinul său zilnic.

AQI a depăşit marţi în anumite zone ale metropolei indiene pragul de 400, considerat "sever" în ceea ce priveşte poluarea aerului, potrivit Central Pollution Control Board (CPCB).

Nivelul particulelor fine de 2,5 micrograme (PM2.5) a fost de 180 micrograme per metru cub de aer la ora locală 10:00 în Regiunea Capitalei Naţionale Delhi, arată datele CPCB, fiind de trei ori mai mare decât limita admisă în 24 de ore, care este de 60 migrame per metru cub de aer.

Autorităţile indiene au adoptat mai multe măsuri de-a lungul anilor pentru a îmbunătăţi indicele de calitate a aerului în oraş, inclusiv trecerea pe carburanţi mai curaţi a flotei de vehicule folosite de transportul public, stropirea cu apă a teraselor clădirilor şi a străzilor şi controlarea arderilor de lemne şi de deşeuri vegetale în timpul zilelor cu temperaturi scăzute.

Însă experţii spun că aceste măsuri ar trebui să fie aplicate în tot nordul Indiei şi în localităţile din jurul New Delhi, care formează Regiunea Capitalei Naţionale şi care se confruntă la rândul lor cu o calitate slabă a aerului, pentru a controla efectiv poluarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.