Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitala va avea un al doilea Centru Vechi. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor

proiect regenerare ps2 mosilor vechi
noul centru vechi din bucuresti

Noul Centru Vechi al Bucureștiului va fi situat peste drum de actualul Centru Vechi din Capitală. Primele două străzi ce vor fi reconfigurate sunt străzile „Negustori” și „Plantelor”. Proiectul este gândit alături de Banca Mondială.

Lucrările presupun o reconfigurare urbanistică pentru a obține mai mult spațiu pietonal. Potrivit proiectului, circulația auto va fi menținută pe străzile menționate, dar se vor face reamenajări pentru ca pietonii să aibă mai mult loc, dar și să fie mai mult spațiu verde.

De altfel, proiectul „Noul Centru Vechi al Bucureștiului” presupune refacerea piațetei care unește străzile cu „Mântuleasa”, stradă cuprinsă în planul de reașezare urbanistică a întregii zone istorice a Bucureștiului de pe partea dreaptă a Bd. I.C.Brătianu (sensul Unirii-Universitate).

Lucrările actuale, pe străzile „Negustori” și „Plantelor”, reprezintă doar prima etapă a reamenajărilor. Acestea vor cuprinde toată zona de la Piața Sf. Ștefan către centru.

„Aceasta va fi reamenajată ca un open space, cu mai mult spațiu verde, cu mai mult spațiu pietonal, astfel încât să încurajăm micul business, să încurajăm turismul și să ne dorim să ne plimbăm cu toții prin această zonă”, informează primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, printr-un video pe Facebook.

Primarul Sectorului 2 spune că această zonă a fost ocolită de foștii șefi de sector deoarece nu aducea așa multe voturi

Proiectul pentru Noul Centru Vechi este creat de Primăria de sector împreună cu Banca Mondială încă de anul trecut și presupune reamenajarea întregii zone cuprinse între: Str. Hristo Botev, Calea Călărași, Str. Sf. Ștefan și Bulevardul Carol I. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 5 ani, notează Adevarul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.