Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitalul social al companiei de asigurări CertAsig scade de două ori şi jumătate, la 17,5 milioane lei

gds.ro
bani

Capitalul social al companiei de asigurări CertAsig scade de două ori şi jumătate, de la 43,28 milioane lei la 17,5 milioane lei.

Decizia a fost adoptată miercuri de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, care anunţă astfel ”modificarea actului constitutiv al societăţii Certasig – Societate de Asigurare şi Reasigurare ca urmare a reducerii capitalului social cu suma de 25.788.761 lei, de la valoarea de 43.288.761 lei la valoarea de 17.500.000 lei”, conform News.ro.

CertAsig a subscris anul trecut prime de asigurare de 57,77 milioane de lei, în scădere cu 11,7% faţă de 2017, în timp ce pierderea exerciţiului financiar s-a dublat, la 22,3 milioane de lei. Daunele nete plătite de asigurător au însumat 8,9 milioane de lei, de la 25,59 milioane de lei în 2017.

Pierderea tehnică a asigurătorului (din activitatea de subscriere) a atins 24,5 milioane de lei, comparativ 9,4 milioane de lei în 2017.

Sucursala dn Bulgaria a CertAsig a consemnat venituri din prime subscrise de 14,1 milioane de lei, aproape dublu faţă de 2017.

CertAsig a fost înfiinţată în 2003, în urma fuziunii dintre compania Fortuna si societatea de Asigurare Romano-Canadiană Aroca Bucureşti. În decembrie 2007, Royalton Capital Investors II (RCI II) a achiziţionat 95% din acţiunile CertAsig, prin intermediul societăţii CertAsig Holdings Luxembourg.

Cu birouri în Bucureşti şi Cluj-Napoca, o sucursala în Sofia (Bulgaria) şi un birou în Praga (Cehia), CertAsig are o echipă de peste 70 de specialişti în asigurări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.