Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpitanul All Blacks, suspendat 2 meciuri pentru cartonașul roșu din finala CM 2023

rugby.ro
rugby

Căpitanul echipei de rugby a Noii Zeelande, Sam Cane, a primit o suspendare de două meciuri din cauza cartonaşului roşu văzut în eşecul cu Africa de Sud (11-12) din finala Cupei Mondiale 2023 din Franţa, a confirmat luni World Rugby, citată de Reuters.

Cane, care va juca sezonul 2023/2024 la echipa japoneză Suntory Sungoliath din Tokyo, va rata astfel partidele cu rivala locală Brave Lupus Tokyo (18 noiembrie) şi cea cu Saitama Wild Knights (25 noiembrie), potrivit Agerpres.

Sancţiunea contra lui Cane include trei meciuri de suspendare, dintre care unul nu-l va efectua atât timp cât ia parte la programul de intervenţie a antrenorului, pe care a promis că îl va urma.

Cane, 31 ani a primit un cartonaş roşu pentru un placaj înalt în finala cu Africa de Sud (11-12), motiv pentru care All Blacks au jucat în inferioritate din minutul 35 al meciului. El a devenit primul jucător eliminat într-o finală de Cupă Mondială.

În faţa unei comisii judiciare independente, Cane şi-a recunoscut greşeala, dar a susţinut că nu justifica un cartonaş roşu.

Cu toate acestea, s-a stabilit că a existat ''un contact direct şi puternic între umărul jucătorului şi capul purtătorului de balon'', fără nicio atenuare a incidentului, a spus World Rugby într-un comunicat.

Comisia a recomandat reducere sancţiunii de la şase la trei meciuri, datorită ''dosarului disciplinar exemplar al lui Cane, a recunoaşterii imediate a greşelii de joc şi a remuşcării sale clare'', la care se adaugă încă o reducere de un meci dacă urma cursurile programului de intervenţie a antrenorului al World Rugby.

Cane a decis că nu va mai juca în campania 2024 a Super Rugby alături de Waikato Chiefs, preferând să se alăture pentru sezonul 2023/2024 echipei japoneze Suntory. El va reveni însă în iunie 2024 în Noua Zeelandă pentru sezonul internaţional al All Blacks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.