Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpitanul echipei naționale, după calificarea la EURO 2024: 'Îmi doresc din tot sufletul ca toţi românii să fie mândri şi bucuroşi'

Inquam Photos / Cornel Putan
echipa nationala a romaniei fotbal

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, la finalul partidei cu Israelul, câştigată cu 2-1, care a adus calificarea la EURO 2024, că îi aşteaptă pe suporterii români să vină în număr cât mai mare la turneul final din Germania pentru a susţine formaţia pregătită de Edward Iordănescu.

"Nu vom face mare petrecere sau vreun chef, acum toţi am fost de acord pentru că avem şansa să terminăm pe primul loc şi vom face tot ce depinde de noi. Vrem să terminăm pe primul loc, să sărbătorim după meciul de marţi, alături de suporterii noştri. Sper că le-am făcut o bucurie în această seară românilor, noi suntem în al nouălea cer acum şi sper ca şi seara lor să fie una minunată şi îi aşteptăm în Germania în număr cât mai mare ca să ne susţină", a declarat Stanciu la Prima TV, potrivit Agerpres.

El a lăudat grupul care s-a format în jurul echipei naţionale de fotbal a României, considerat a fi adevărata forţă a "tricolorilor".

"Ne-am dorit să ne calificăm, să câştigăm acest meci, să ne calificăm la European după 8 ani. Îmi doresc din tot sufletul ca toţi românii să fie mândri şi bucuroşi în această seară pentru ţara noastră şi pentru fotbalul românesc şi pentru viitorul fotbalului românesc, iar marţi să sărbătorim alături de suporterii noştri şi să terminăm pe primul loc această grupă. Sunt mândru că fac parte din acest grup puternic. Ne bucurăm, pentru că a fost o campanie grea, în care am luptat, am sacrificat tot ce am făcut, tot ceea ce trebuia pentru echipă, este vorba despre forţa grupului. Nu sunt individualităţi, toţi ne punem în slujba echipei, doar aşa poţi avea rezultate. Şi îmi doresc din suflet ca odată cu această calificare să facem o figură frumoasă la EURO şi să vină şi alte calificări pentru echipa naţională", a mai spus Stanciu.

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.