Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capsula cargo rusă Progress MS-18 s-a decuplat de la Staţia Spaţială Internaţională

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss

Capsula cargo rusă Progress-MS 18 s-a desprins miercuri de modulul Zvezda, de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), după ce şi-a îndeplinit funcţiile pe platforma orbitală, a informat agenţia Roscosmos citată de EFE.

Progress MS-18 s-a decuplat la 11:03 ora Moscovei (08:03 GMT) de la modulul Zvezda al segmentului rusesc al ISS, potrivit unor imagini ale manevrei difuzate în direct.

Se estimează ca patru ore mai târziu rămăşiţele capsulei, care nu vor intra în combustie în atmosferă, să cadă într-o zonă non-navigabilă din Oceanul Pacific, la 2.700 de kilometri distanţă de oraşul Wellington şi la 7.200 de kilometri de capitala Santiago de Chile, potrivit Agerpres.

Capsula cargo a fost lansată spre ISS, la 28 octombrie 2021, cu 2,5 tone de echipamente şi materiale pentru aprovizionarea membrilor platformei orbitale.

Încărcătura transportată pe ISS includea 1,490 de kg de echipamente, haine, raţii de alimente, articole de igienă, 560 litri de combustibil, 420 de apă şi 43 de oxigen.

Vineri, 3 iunie, Rusia va trimite o altă capsulă Progress, modelul MS-20, pe ISS încărcată cu combustibil, apă şi echipamente necesare pentru "plimbările spaţiale", printre alte materiale.

Din 1978, Rusia a efectuat 171 de lansări ale capsulelor Progress spre ISS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.