Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpșunile organice ar fi generat mai multe focare de hepatită A în SUA și Canada: medicii sunt în alertă

www.centrulnatura.ro
capsuni

Autoritățile sanitare din Statele Unite și Canada investighează focare de hepatită A care ar putea fi legate de căpșuni organice contaminate, care au îmbolnăvit 17 persoane în Statele Unite și 10 în Canada, informează Mediafax.

15 îmbolnăviri au fost raportate în California și câte una în Minnesota și Dakota de Nord, a precizat Autoritatea federală pentru medicamente din Statele Unite.

12 dintre persoanele bolnave au fost spitalizate, a precizat FDA, fără a da detalii.

Produsele, care au fost distribuite la nivel național, au fost vândute de două branduri în perioada 5 martie - 25 aprilie, a precizat FDA într-un comunicat citat de Reuters.

„Persoanele care au cumpărat căpșunile proaspete și apoi le-au congelat pentru a le consuma ulterior nu ar trebui să le consume. Acestea ar trebui aruncate", a precizat aceasta.

Agenția de Sănătate Publică din Canada și Agenția Canadiană de Inspecție Alimentară au declarat că investighează cazuri în provinciile Alberta și Saskatchewan.

Căpșunile bio importate au fost cumpărate între 5 și 9 martie și nu mai sunt disponibile în Canada, au precizat acestea.

„Pe baza constatărilor investigațiilor de până acum, consumul de căpșuni organice proaspete importate este sursa probabilă a focarului", au precizat agențiile într-o declarație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.