Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de 200 de milioane de lei, după ce Guvernul a luat primarii la puricat

ziaruldeiasi.ro
primari

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a declarat miercuri, la Constanța, referitor la neconcordanţele găsite la proiecte PNDL între situaţia din teren şi cea din documente, că verificările sunt în derulare, fiind oprită de la plată suma de 200 milioane de lei.

"Ministerul Lucrărilor Publice nu a întrerupt nicio finanţare. A făcut un singur lucru şi el e în derulare şi acum. Am constituit comisii mixte - din reprezentanţi ai corpului de control al ministrului Lucrărilor Publice şi inspectori ISC, care au verificat cererile de plată sau Anexa 4 depusă la minister pentru a se achita lucrările executate. Am avut surprize diverse şi neplăcute, (...) lucrări în valoare de 200 de milioane de lei au fost retrase de la plată, urmând, în pasul doi, ca antreprenorii, primăriile, UAT-urile să reevalueze situaţia şi să înainteze către minister noi situaţii de plată. (...) Sperăm să venim cu o situaţie clară a ceea ce se întâmplă în teritoriu. Ne dorim noi, Ministerul Lucrărilor Publice, să plătim lucrările efectuate, nu lucrările declarate", a afirmat ministrul.

Vezi si: Avalanșă de schimbări în Guvern: mutările de ultimă oră operate la Palatul Victoria .

Întrebat dacă are în prezent un proiect al ministerului de realizarea căruia este mulţumit, Ion Ştefan a răspuns "Stadionul Steaua".

"Dacă vorbim de imediat, vorbim despre Stadionul Steaua. Acolo, în această primăvară ... asta înseamnă imediat, finalizăm lucrările la acest stadion, ca să putem să ne mândrim şi noi românii că suntem oameni de cuvânt. (...) Am asigurat finanţarea necesară, suntem în contact continuu cu constructorul şi îi dăm tot sprijinul necesar. Termenul limită - luna iunie. Va fi gata. Vom putea folosi stadionul în luna iunie, pentru antrenamente", a declarat ministrul Lucrărilor Publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.