Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de droguri record la L.A. - Este suficient pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie şi copil din Statele Unite şi Mexic

www.radioiasi.ro
droguri

Agenţii federali americani au anunţat miercuri că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles, cea mai mare captură efectuată vreodată de agenţia antidrog americană (DEA) pe teritoriul Statelor Unite, potrivit acestora.

"Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie şi copil din Statele Unite şi Mexic", a declarat reporterilor responsabilul interimar al DEA, Timothy Shea, conform AFP.

Ancheta a început în iunie şi a făcut posibilă identificarea în sudul Californiei a unei reţele importante legate de cartelul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzători de droguri din regiune.

În urma unei operaţiuni de supraveghere a traficanţilor, forţele de ordine au putut confisca în total, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină (cu o valoare de revânzare de peste 7 milioane de dolari), 400 de kilograme de cocaină şi şase kilograme de heroină.

"Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul naţional către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), şi totodată, o victorie imensă" pentru populaţia din California de Sud, a declarat Timothy Shea. "Toate studiile arată că dependenţa de metamfetamină este însoţită de o creştere a criminalităţii violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor şi crimelor", a precizat el.

Potrivit agenţilor antidrog, Los Angeles şi regiunea sa reprezintă o platformă prin care traficanţii mexicani tranzitează droguri venite de peste graniţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.