Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzaţie a DIICOT: Pe cine au reţinut oamenii legii

enational.ro
DIICOT

La data de 05.06.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Văduva Cornel şi Văduva Florentin Maiamis şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ilie Gheorghe zis “Ţicu”, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii februarie 2015, inculpatul Văduva Cornel, a racolat-o, a cazat-o şi a obligat-o la practicarea prostituţiei, pe o minoră în vârstă de 17 ani, prin constrângere, folosirea de violenţe şi profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia.

În perioada ianuarie - aprilie 2017, inculpatul Văduva Cornel împreună cu inculpatul Ilie Gheorghe, au cazat-o şi obligat-o la practicarea prostituţiei, prin constrângere, folosirea de violenţe şi profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, pe o minoră în vârstă de 13 ani, fiica concubinei inculpatului Văduva Cornel.

De asemenea, în luna februarie 2017, inculpatul Văduva Florentin Maiamis a recrutat-o şi a obligat-o pe aceeaşi minoră în vârstă de 13 ani, la practicarea prostituţiei, prin constrângere, ameninţări şi profitând de imposibilitatea de a se apăra.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpaţii Văduva Cornel şi Ilie Gheorghe sunt cunoscuţi pe raza Comunei Vedea şi a localităţilor limitrofe ca fiind persoane extrem de violente, ambii condamnaţi anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de omor calificat, folosind în mod uzual ameninţările şi forţa fizică, atât în ceea ce priveşte comiterea infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi în prezent cât şi pentru rezolvarea unor situaţii curente, inculpaţii purtând în mod obişnuit asupra lor cuţite, bice, bâte, topoare, etc.

De asemenea, din investigaţiile efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii familiei inculpatului Văduva Cornel au proferat ameninţări cu moartea la adresa a doi martori în cazul în care nu îşi retrag declaraţiile date împotriva lor. În cursul zilei de astăzi, inculpatul Văduva Cornel urmează să fie prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile iar faţă de inculpatul Ilie Gheorghe, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu, vor solicita arestarea preventivă în lipsă.

Faţă de inculpatul Văduva Florentin Maiamis, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.