Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzaţie a poliţiei bulgare: A fost neutralizat un grup infracţional care trimitea bulgăroaice la cerşit în Suedia

SKY NEWS
europol arestare mandat

Autorităţile din Bulgaria şi Suedia au reţinut nouă persoane într-o operaţiune comună realizată în cele două ţări împotriva traficului de persoane, informează miercuri BTA. La operaţiunea care a dus la neutralizarea unui grup infracţional angajat în trafic de persoane în scopul cerşetoriei au participat ofiţeri ai Direcţiei bulgare pentru combaterea crimei organizate, precum şi ai poliţiei suedeze, cu asistenţa Eurojust şi a Europol, a precizat Ministerul de Interne de la Sofia, confor Agerpres.

Două persoane au fost arestate marţi în cadrul acestei operaţiuni pe teritoriul Bulgariei, iar datele preliminare arată că aceştia au recrutat, transportat şi obligat să cerşească femei bulgare în Suedia. Cei doi bărbaţi în vârstă de 59 şi respectiv 41 de ani au fost reţinuţi în baza unui mandat de arestare european şi se află în arest preventiv. Ofiţerii au mai găsit şi confiscat, în cursul percheziţiilor desfăşurate la Kneja (nordul Bulgariei), unde locuiau membrii grupării, mai multe autoturisme, telefoane mobile, computere, bani bulgari şi suedezi, bilete de avion, dar şi substanţe narcotice.

În Suedia, poliţia a confiscat de la cinci adrese diverse sume de bani, calculatoare, telefoane şi documente privind transferul de bani şi au reţinut nouă complici, inclusiv femei cu vârste între 18 şi 39 de ani, şapte dintre aceste persoane rămânând în custodia autorităţilor. Unul dintre membrii grupului infracţional este căutat în continuare şi pe numele său a fost emis un mandat de arestare european, a menţionat Ministerul de Interne bulgar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.