Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzaţie a Poliţiei de Frontieră: Amenzi URIAŞE şi confiscări importante

breaking news ultima ora

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră ( ITPF) Sighetu Marmaţiei au ridicat, în vederea confiscării, în ultimele 24 de ore, peste 26.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră, precizează un comunicat de presă remis, vineri, Agerpres. Potrivit sursei citate, poliţiştii Punctul de Trecere a Frontierei Siret (judeţul Suceava), împreună cu lucrătorii vamali au depistat, pe sensul de intrare în România, două autoturisme, care aveau spaţii special amenajate în bordul acestora, în care transportau ţigări de provenienţă ucraineană. În primul autoturism, poliţiştii au găsit, ascunse şi nedeclarate, 600 pachete de ţigări marca Rothmans, iar în cel de-al doilea, 450 pachete ţigări marca Kent.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată

În ambele cazuri, ţigările, în valoare totală 1.550 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 lei. De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţenii ucraineni au primit interdicţie de a intra în România pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au observat, în zona de frontieră, pe raza localităţii Borşa, judeţele Maramureş, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând, în spate, colete voluminoase şi care se îndreptau spre un autoturism de teren.

"Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit, iar autoturismul a demarat în trombă. Pentru reţinerea persoanelor în cauză, poliţiştii de frontieră au executat în plan vertical, cu armamentul din dotare, 9 focuri de avertisment, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somaţiilor şi, profitând de întuneric şi terenul accidentat, s-au dispersat în direcţii diferite, conform comunicatului.

La faţa locului, au fost descoperite 41 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, marca Rothmans, în valoare de aproximativ 240.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Totodată, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au depistat, în apropierea frontierei de stat, pe raza Lupcina, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau colete voluminoase. Când au observat poliţiştii de frontieră, bărbaţii au abandonat baxurile şi au fugit pe teritoriul statului vecin, a precizat sursa citată.

Au fost anunţate autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 4.960 pachete de ţigări marca Marble, în valoare de 58.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.