Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de țigări electronice nedeclarate în valoare de peste două milioane de lei

captura TV
tigari electronice

Ţigarete electronice, în valoare de peste două milioane de lei, unele dintre acestea fiind nedeclarate la intrarea în ţară, au fost ridicate pentru cercetări de autorităţile din Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 25 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au făcut, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, controlul fizic asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din România.

“Astfel, în urma verificărilor amănunţite, s-a constatat că în interior se aflau 60 colete care aveau în total 24.000 bucati ţigări electronice, ce conţin un lichid care are în compoziţie nicotină in proporţie de 5% (8ml lichid/ţigaretă). La verificările preliminare s-a constatat ca importatorul nu a declarat substanţa lichidă aferentă tuturor dispozitivelor electronice, supusă accizării, şi nici importul unui număr de 32 colete din cele 60”, a transmis Garda de Coastă.

Sursa citată menţionează că bunurile, în valoare de peste 2.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, întrucât importatorul nu a plătit taxele vamale şi accizele corespunzătoare pentru toată cantitatea de marfă. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi folosirea de acte nereale.

Totodată, în acelasi container, au mai fost descoperite 2294 umbrele şi paste modelatoare, purtând însemnele unor mărci cunoscute, asupra cărora există suspiciunea că ar fi contrafăcute.

În cauză au fost extinse cercetările pentru săvârşirea unor infracţiuni care aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.