Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură impresionantă a Poliției Române

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam jaf politia nu treceti banda

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 579 de persoane, 139 de autovehicule şi 43 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă redacției STIRIPESURSE.RO de IGPR, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 1 - 8 septembrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 336 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 140 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Tot pe teritoriul României, au fost identificate 51 de autovehicule şi au fost ridicate 30 de documente căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, precizează sursa citată.

Totodată, 243 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 88 de autovehicule şi 13 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, se mai arată în comunicatul IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.