Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură impresionantă de neonaziști: Au fost arestați 20 dintre ei

femeie neonazisti

Poliţiştii din Unitatea Antiteroristă din Portugalia au arestat marţi 20 de ultranaţionalişti pentru infracţiuni motivate de ură, comise în 2013-2015, informează Reuters.

Arestările au avut loc în urma unei operaţiuni care a inclus percheziţii în mai multe locuri din ţară. Potrivit procuraturii din Lisabona, cei arestaţi erau membri ai organizaţiei neonaziste Hammerskin Nation, cu centrul în Dallas (statul american Texas). În Portugalia, ei încercau printre altele să expulzeze minorităţile etnice sau să împiedice intrarea în ţară a minoritarilor, susţin procurorii.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Printre infracţiunile comise de extremişti se numără cel puţin o tentativă de omor, jafuri şi acte de discriminare pe criterii religioase sau de gen. Poliţia afirmă că unii dintre suspecţi au fost implicaţi în atacul asupra unor activişti comunişti antifascişti în septembrie 2015, după o manifestaţie a ultranaţionaliştilor împotriva imigraţiei, în centrul Lisabonei.

Operaţiunea de marţi a fost cea mai amplă de acest gen din 2007, când au fost arestaţi 30 de extremişti. Liderul acestora, Mario Machado, a fost condamnat în 2010 la şapte ani de închisoare.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Reuters observă că atacurile împotriva imigranţilor şi refugiaţilor sunt relativ rare în Portugalia, care - fiind o ţară mai săracă - este o destinaţie aleasă mai rar de migranţi decât Spania învecinată, Pe de altă parte, în ţară există minorităţi însemnate provenite din fostele colonii portugheze din Africa, precum şi din Brazilia şi din India, titrează agerpres.ro.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.