Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record de cocaină în Noua Caledonie

getty
cocaina

O captură de 1,4 tone de cocaină, destinată probabil pieţei din Australia, a fost realizată la sfârşitul lunii iulie la bordul unui iaht în largul arhipelagului Noua Caledonie, au anunţat marţi surse concordante, relatează AFP, conform agerpres.

Cei patru marinari lituanieni şi letoni de la bordul ambarcaţiunii au fost plasaţi în custodia poliţiei la Nouméa, principalul oraş portuar din acest arhipelag francez situat în Pacific, a indicat jandarmeria.

Citeşte şi: Liderii opoziţiei din Venezuela au fost ARESTAŢI şi luaţi cu mascaţii de acasa - VIDEO

Ancheta a început în iulie în Polinezia, când comportamentul a patru membri ai echipajului acestui iaht, atunci pe avarie, a atras atenţia autorităţilor locale, a explicat o sursă apropiată investigaţiei.

Serviciul vamal a urmărit traseul navei, după ce a instalat un dispozitiv pentru obţinerea de informaţii privind ambarcaţiunea, parcursul şi echipajul acesteia, a precizat sursa citată.

Marina franceză, ce a avut un avion care a localizat iahtul, a trimis una dintre fregate pentru cercetare pe 27 iulie, ceea ce a condus la descoperirea a 1,4 tone de cocaină, 'destinată probabil pieţei din Australia', potrivit sursei apropiate anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.