Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record de fentanil în Australia

Poliţia australiană de frontieră (ABF) a informat luni că a capturat cel mai mare transport de fentanil depistat vreodată, împiedicând astfel ca peste 5 milioane de doze din acest opiod letal să ajungă pe străzi, transmite DPA, potrivit AGERPRES.

Drogurile au fost găsite ascunse într-un strung industrial trimis din Canada şi care a ajuns la Melbourne în decembrie 2021, a precizat poliţia într-un comunicat.

Ofiţerii ABF au inspectat containerul în februarie şi au depistat aproape 60 kg de substanţe prăfoase ascunse în cutii de felul celor folosite pentru muniţie militară, în interiorul într-un strung de 3 tone.

Criminaliştii au identificat 11,2 kg de fentanil în stare pură, echivalentul a circa 5,5 milioane de potenţiale doze letale de 30 miligrame, şi 30 kg de metamfetamine, cu o valoare estimată pe piaţa neagră la 27 milioane de dolari australieni (18,6 milioane de dolari SUA).

O cantitate de numai 28 mg de fentanil poate fi fatală, a atras atenţia ABF, precizând că până acum fuseseră depistate importuri ilegale doar în cantităţi mici, de sub 30 grame.

'Aceasta este o cantitate masivă de fentanil', a afirmat James Watson, comandantul zonei sud a ABF.

'Fentanilul este o substanţă extrem de toxică de manipulat, după cum este un drog letal de consumat. Există o epidemie de consum de fentanil în multe părţi din lume astăzi, ce duce la moartea a mii de consumatori în fiecare an', a subliniat Watson.

Comandantul interimar al poliţiei federale australiene, Anthony Hall, a declarat că este cunoscut faptul că organizaţiile infracţionale din lume combină droguri ilicite cu acest opiod sintetic, creând un cocteil periculos.

'Oamenii care folosesc droguri ilegale nu pot fi siguri niciodată de ceea ce ingerează, iar această captură evidenţiază jocul potenţial letal de ruletă rusească la care se expun. Nu vrem să vedem Australia alăturându-se altor ţări în acest joc mortal', a adăugat şeful poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.