Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record la Bruxelles - Peste 11 tone de hașiș confiscate într-o piață agroalimentară

harta belgia

Poliţia belgiană a confiscat luni 11,5 tone de haşiş (răşină de canabis) în principala piaţă de vânzări en-gros de produse agroalimentare din Bruxelles şi a reţinut şase persoane, a anunţat marţi Parchetul capitalei belgiene, informează AFP potrivit Agerpres.

Valoarea mărfii confiscate a fost estimată la circa 114 milioane de euro.

Drogul, stocat într-un container, a fost interceptat luni în zori în Piaţa Mabru, mare platformă de vânzări en-gros de produse alimentare pentru comercianţi şi restaurante, se precizează într-un comunicat. Unităţi speciale ale poliţiei federale belgiene au intervenit în cadrul unei anchete desfăşurate de un judecător de instrucţie asupra unei operaţiuni de trafic de stupefiante, mai informează Parchetul.

După ce au fost audiaţi luni de poliţia judiciară federală, cei 6 suspecţi arestaţi urmează să fie audiaţi în termen de 48 de ore de judecătorul de instrucţie ce va decide asupra plasării lor în detenţie.

Belgia este una dintre plăcile turnante ale traficului de droguri din Europa, în special pentru cocaina care tranzitează prin portul din Avers (nord) provenind din America de Sud, însă se întâmplă rar să fie confiscată în cadrul unei singure operaţiuni o asemenea cantitate.

O captură record de 45 de tone de haşiş a fost realizată la sfârşitul lui februarie 2007 în portul din Anvers. Drogul era probabil destinat pieţei olandeze.

La scară europeană, o interceptare de 52,6 tone de haşiş la 5 mai 2013, într-un hangar din Cordoba (sudul Spaniei), constituie un record pentru acest tip de drog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.