Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caracteristici disponibile pe iPhone odată cu actualizarea la iOS 16.1

Apple
iOS 16

Sistemul de operare al Apple, versiunea iOS16.1, a fost lansat la sfârșitul lunii octombrie, la aproximativ o lună după lansarea iOS16.

În timp ce iOS 16 a venit cu o modalitate de a anula trimiterea mesajelor, personalizare suplimentară pentru Lock Screen (ecran blocat) și multe altele, iOS 16.1 aduce noi funcții și îmbunătățiri pentru iPhone-urile compatibile (și iPad-urile cu iPadOS 16).

Iată câteva din cele mai noi caracteristici ale iOS 16.1 și ce face fiecare dintre ele.

Partajarea arhivei foto din iCloud (iCloud Shared Photo Library)

Împărtășirea fotografiilor cu prietenii și familia după o ieșire în oraș sau o vacanță poate fi o problemă. Dar cu ”Partajarea arhivei foto din iCloud”, poți partaja cu ușurință fotografii și videoclipuri cu până la cinci persoane.

Oricine are acces la arhiva foto partajată poate adăuga, edita și șterge conținut în cadrul bibliotecii. Poți încărca fotografii în bibliotecă direct, făcând poză cu iPhone-ul, și poți adăuga fotografii în arhivă atunci când te afli alături de alte persoane care au acces la bibliotecă.

Cu toate acestea, nu poți participa simultan la două arhive partajate, iar dacă muți fotografii din biblioteca personală în biblioteca partajată, acele fotografii nu sunt duplicate și pot fi găsite doar în biblioteca partajată.

Activități live (Live Activities) în Insula dinamică și pe Lock Screen

Insula dinamică (Dynamic Island) și ecranul de blocare ale iPhone 14 Pro și Pro Max primesc un impuls cu Live Activities. Cu Live Activities, Insula dinamică și afișează notificări de la aplicații terțe și pe Lock Screen (ecran blocat), spre exemplu știri sportive și zboruri.

Apple Fitness Plus disponibil fără Apple Watch

Cu iOS 16.1, nu mai ai nevoie de un Apple Watch pentru a accesa Apple Fitness Plus. Cu un iPhone 8 sau unul mai nou, îți poți urmări progresul și obiectivele de fitness direct de pe smartphone.

Afișarea procentului bateriei direct în pictogramă

iPhone-urile de la XR până la cele mai recente modele au acum opțiunea de a afișa procentul în pictograma din dreapta sus, direct în baterie, vezi imaginea din deschiderea articolului. De asemenea, fontul utilizat pentru pictograma bateriei a crescut ușor în dimensiune, ceea ce face ca aceasta să fie mai ușor de citit.

Actualizări ale imaginii de fundal și ale Lock Screen

Apple ușurat personalizarea imaginii de fundal în iOS 16.1. Din meniul Setări > Imagine de fundal (Wallpaper), opțiunea de a adăuga un nou Wallpaper este acum mai distinctă din punct de vedere vizual și ai posibilitatea de a glisa printre imaginile de fundal existente. De asemenea, atunci când îți editezi imaginea de fundal din Lock Screen, vei avea acum opțiunea de a personaliza fie ecranul bocat, fie ecranul principal (în loc de doar ecranul de blocare).

Interfața de editare a capturilor de ecran a fost actualizată

Atunci când editezi o captură de ecran folosind meniul de editare, opțiunile de ștergere, salvare și copiere sunt acum afișate în partea de sus a ecranului într-un meniu mai mic și mai accesibil. Anterior, aceste opțiuni se aflau în partea de jos a ecranului iPhone-ului.

Actualizări ale aplicației Wallet (Portofel)

Puteți partaja informații despre mașină, cameră de hotel și alte informații din aplicația Wallet prin Messages (SMS) și WhatsApp. De asemenea, clienții Apple Card își pot crește Daily Cash prin plasarea economiilor într-un cont de economii cu randament ridicat. Și dacă n-ai nevoie poți șterge aplicația Wallet de pe iPhone.

Conectivitate inteligentă a casei prin Matter

Matter, noul standard Apple de conectivitate pentru case inteligente, este disponibil în în iOS 16.1. Asta înseamnă că poți controla dispozitive inteligente precum Alexa și Google Assistant de pe iPhone.

Setare pentru încărcare cu energie curată (disponibilă doar în SUA)

În secțiunea Baterie din Setări a fost adăugat un nou comutator pentru încărcare cu energie curată. Această setare ar putea contribui la reducerea amprentei de carbon atunci când îți încărcii iPhone-ul. Cu funcția Clean Energy Charging activată, iPhone se va încărca selectiv atunci când este disponibilă energie electrică cu emisii mai reduse de carbon. Această setare este activată în mod implicit, dar o poți dezactiva dacă dorești, accesând Settings > Battery > Battery Health & Charging și atingând comutatorul de lângă Clean Energy Charging.

Actualizarea Apple Books

Dacă citești cărți pe iPhone, acum comenzile tale vor fi ascunse automat atunci când deschizi Apple Books.

Corecții ale unor erori

Apple a rezolvat cu iOS 16.1 și o serie de erori. Acesta rezolvă probleme precum:

- conversațiile șterse care încă apar în Messages;

- o parte din conținutul Dynamic Island nu apare când utilizezi Reachability;

- CarPlay nu se conectează atunci când utilizezi o aplicație VPN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.