Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantina nu dă rezultate la Constanța: Numărul cazurilor Covid continuă să crească

mediafax.ro
test COVID-19

Oraşul Constanţa este în carantină din 20 noiembrie, însă numărul îmbolnăvirilor și al deceselor continuă să crească. Morga spitalului județean este plină, iar rudele celor răpuşi de coronavirus se plâng că procedura de preluare a cadavrelor durează mult şi are loc afară, în curtea spitalului. Consiliul Judeţean a trimis corpul de control să verifice situaţia. Atenţie, urmează detalii ce vă pot afecta emoţional!

Imagini dramatice au fost surprinse în curtea spitalului judeţean din Constanţa, de unde rudele îi iau acasă pe cei dragi, morţi de COVID. Multe trupuri învelite în saci negri şi zeci de persoane care aşteaptă, îndurerate, să le identifice, potrivit stiri.tvr.ro.

Oamenii sunt nemulţumiţi că întreaga procedură are loc în aer liber şi durează mult.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

Medicii susţin că respectă toate procedurile impuse în cazul celor morţi de coronavirus, dar că morga este supraaglomerată din cauza numărului mare de decedaţi din ultimele zile. Totuşi, Consiliul Județean Constanța a trimis corpul de control pentru a face verificări.

Orașul Constanţa este în carantină din 20 noiembrie, însă numărul îmbolnăvirilor a continuat să crească. Rata de infectare a ajuns la 10,5 cazuri la mia de locuitori, față de 9,3 cât era în momentul în care s-au impus restricțiile.

În Sibiu, carantina a dat însă rezultate. Oraşul are acum o rata de infectare de 5,4 cazuri la mia de locuitori, în scădere semnificativă faţă 13 cazuri la mie, cât era acum aproape o lună, atunci când au fost impuse restricţiile. Şi în Alba Iulia este posibil să nu mai fie nevoie de prelungirea carantinei care expiră luni. Incidența a scăzut sub 6 cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.