Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantină prelungită cu 7 zile; trei localități vizate

carantina

În urma votului exprimat în cadrul CJSU Alba, a fost luată hotărârea de prelungire cu 7 zile a carantinei pentru UAT-urile Alba Iulia, Blaj și Ciugud, anunță Mediafax.

La expirarea celor 14 zile de carantină instituite pentru UAT-urile Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, DSP Alba a întocmit și a înaintat spre INSP, în dată de 29.11, analizele de risc aferente acestor UAT - uri cu propuneri de carantină parțială respectiv intensificarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu SARS COV 2 în funcție de incidența cazurilor de îmbolnavire înregistrată pentru fiecare UAT în parte.

INSP a avizat favorabil aceste analize cu excepția UAT - ului Cugir (incidentă 6,50) pentru care a și dispus măsura carantinării (stabilită prin HCJSU nr. 78 din dată de 30.11.2020).

Prin recomandarea din partea INSP de revizuire a analizelor întocmite pentru UAT - urile cu incidența mare ( Blaj - 10,01, Alba Iulia - 8,29, Ciugud - 10,72) specialiștii DSP au revizuit și au retransmis analizele respective.

Ludovic Orban, EXTREM de încântat de suplimentul fabricat de Institutul Cantacuzino: 'Reglează anticorpii în organism şi întăreşte imunitatea'

În urmă acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări:
- scopul carantinarii nu și-a atins scopul;
- acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore;
- rată de infectare se menține peste nivelul de alertă;
- presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secțiile AȚI cât și pe secțiile COVID depășind peste 90 %.
- este preconizată o descreștere în următoarele zile urmată apoi de reluarea unui trend ascendent;
- reanalizarea în cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Alba.

În data de 30.11.2020, Comitetul județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședința extraordinară a aprobat prin HCJSU nr. 79 mai multe măsuri restrictive pentru localitătile cu incidență crescută (Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Ocna Mureș, Abrud, Ocna Mureș, Teiuș, Almasu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Craciunelu de Jos, Garda de Sus, Noslac, Rimetea, Roșia Montană, Sancel, Sântimbru, Sasciori și Sugag) în acord cu HG nr. 967/2020 - privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu dată de 14.11.2020.

Având în vedere Avizele transmise în dată de 30.11.2020, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că "măsură carantinarii nu și-a atins scopul" la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizarii aspectelor sesizate și supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidentă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia și Ciugud.

Această decizie de reanalizare are la baza inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluență mare de public ocazionată de sărbătorirea zilei naționale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii uat-urilor vizate cât și pentru persoanele care vin din alte localități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.