Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantină ridicată și în alte localități! Motivarea oficială: Trendul cazurilor de infectare este descrescător

carantina

Deși la nivel național numărul de noi cazuri de infectare bate, de la o zi la alta, recordul, în județul Timiș s-a luat decizia ridicării carantinei în localitățile unde fusese impusă. Este vorba despre orașul Făget și localitățile Colonia Mică, Temerești și Bichigi. Motivul oficial oferit de autorități: ”trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori”.

”În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș la nivelul orașului Făget, inclusiv localitățile Colonia Mică, Temerești și Bichigi, a reieșit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori. Ca atare Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în orașul Făget, inclusiv localitățile Colonia Mică, Temerești și Bichigi, după expirarea celor 14 zile de carantină.

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Național de Sănătate Publică.

După avizul INSP, în această după-amiază, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Liliana Oneț, în cadrul căruia s-a a emis o hotărăre privind ridicarea măsurii de carantinare a orașului Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică din județul Timiș. Conform hotărârii s-au stabilit următoarele:

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Art. 1. Carantina zonală instituită în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județul Timiș, se ridică începând cu data de 8 august, ora 19.

Art. 2 . În perioada următoare, starea de sănătate a populației din orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județul Timiș, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timis.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

Art. 3. Pentru o perioadă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:

1) Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare

2) Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00.

3) Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile

4) Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al UAT Făget.

5) Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc).”, anunță Prefectura Timiș.

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.