Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantina va fi prelungită pentru localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara - În alte trei comune, unde rata de infectare a scăzut, măsura va fi ridicată

carantina

Autorităţile au decis să prelungească măsura carantinei pentru localitatea Dumbrăviţa, aflată lângă Timişoara, pentru o perioadă de şapte zile, întrucât rata de infectare cu SARS CoV-2 pe ultimele 14 zile a rămas una crescută, ajungând sâmbătă la 8,54 cazuri la o mie de locuitori, potrivit news.ro.

Alte trei localităţi, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda, vor ieşi începând de sâmbătă din carantină, după ce rata de infectare a scăzut.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Prefecturii Timiş, în urma unei analize a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, transmisă INSP, privind propunerea prelungirii carantinării comunei Dumbrăviţa, subprefectul Mircea Băcală a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căruia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

”Astfel Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis hotărârea pentru prelungirea carantinării localităţii Dumbrăviţa. Hotărârea va fi transmisă de urgenţă către Centrul Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru prelungirea carantinei în localitatea Dumbrăviţa. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinul şefului DSU”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Timiş.

Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăviţa, cât şi în cele trei comune care vor ieşi din carantină - Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda.

Localităţile Dumbrăviţa, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda au intrat în carantină în 10 ianuarie.

Sâmbătă, la Dumbrăviţa, rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 este de 8,54 la o mie de locuitori; la Ghiroda – 6,52; la Giroc – 5,59; iar la Moşniţa Nouă - 7,50.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.