Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caravana SMURD va ajunge în municipiul Tulcea

smurd.ro
ambulanta smurd

Centrul Mobil de Instruire a Populaţiei pentru Răspuns în Situaţii de Urgenţă şi Caravana educativă SMURD "Fii pregătit!" vor ajunge, la Tulcea, a anunţat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cele două centre de informare vor fi amplasate, marţi, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, vor putea fi vizitate între orele 10.00 şi 18.00 şi vor găzdui activităţi specifice de pregătire a populaţiei în domeniul acordării primului ajutor medical, precum şi activităţi privind modul de comportare în orice situaţie de urgenţă, conform Agerpres.

"Cetăţenii, copii şi adulţi, sunt aşteptaţi la Caravana 'Fii pregătit!' unde vor afla direct de la paramedicii SMURD din cadrul ISU Delta care sunt manevrele ce trebuie aplicate pentru acordarea primului ajutor medical până la sosirea echipajelor specializate şi vor avea posibilitatea de a exersa ei înşişi aceste manevre", se arată în anunţul ISU Delta.

Potrivit sursei, centrul mobil este construit special pe structura unui tir şi este dotat cu simulatoare şi dispozitive portabile menite să asigure instruirea eficientă a cetăţenilor.

"Participanţii pot urmări filmuleţe realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă care vor include prezentarea principalelor dezastre cum ar fi incendiile, inundaţiile şi cutremurele, dar şi modul în care populaţia se poate proteja pentru a le putea face faţă", se mai specifică în sursa amintită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.