Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cărbunaru scoate războiul pe masă, în negocierile cu profesorii: Salariile cresc din septembrie! Am luat măsuri, în ciuda inflației

Inquam Photos / George Calin
dan carbunaru purtator de cuvant

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, spune că guvernul e dispus să negocieze cu profesorii pentru a crește salariile. E vorba de două etape, prima printr-un OUG care va fi emis rapid și care va prevede creșteri pentru cadrele dedicatice care nu sunt calificate, urmând ca mai apoi, din toamnă, prin legea salarizării să se intervină cu corecții.

"Disponiblitatea la dialog există. Echipele de negociere ale guvernnului vor discuta cu liderii sindicali. Ceea ce am dorit să subliniez este că nu numai guvernul își dorește să negocieze, dar ia și măsuri concrete în acest sens. În pofida inflației și a războiului de la graniță, banii pentru guvern au fost suplimentați. În timp ce de la 15 iulie vom avea în față modul în care va arăta noua lege a salarizării. În momentul în care negocierile se vor purta pe baza proiectului care va fi pe masă pe 15 iulie. Guvernul a făcut tot ce se putea pentru a suplimenta veniturile profesorilor și a altor categorii de personal pentru a reuși să se situeze mult mai aproape de nevoie lor. Sunt câteva sute de milioane de euro alocați pentru a ridica nivelul de finanțare disponibil pentru profesorii necalificați", a spus Cărbunaru.

Guvernul vrea să crească salariile

”Am văzut în spaţiul public diverse interpretări privind modul în care Guvernul şi-a prezentat această ofertă (..) Cel mai important lucru, Guvernul României doreşte să crească salariile profesorilor. Mai mult decât atât, dovada concretă a măsurilor pe care Guvernul vrea să le ia în acest sens este că aşa cum s-a anunţat public, până în data de 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării, în care educaţia se regăseşte ca prioritară şi care va sta la baza discuţiilor cu toţi cei interesaţi, inclusiv cu liderii sindicatelor din educaţie, astfel încât, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară, în toamnă, această lege a salarizării care să regăsească inclusive creşterile salariale aşteptate şi solicitate în educaţia, să poată să devină realitate”, a spus Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.