Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Card sau cash? De ce nu este o idee bună să plătiți întotdeauna cu un card bancar

Pinterest
card cash

În ultimii ani, cardul bancar s-a transformat într-un principal mijloc de plată. În ziua de astăzi, oamenii s-au obișnuit atât de mult cu acest mijloc de plată, că deseori o fac fără a se gândi. Și acest lucru este cu totul normal, mai ales având în vedere dezvoltarea tehnologiei, care se întâmplă într-un ritm extrem de rapid.

Există o serie de schimbări în domeniul metodelor de plată în Europa. Unele țări au în vedere chiar dezvoltarea monedei euro digitale. Cu toate acestea, Banca Europeană spune că încă nimic nu este stabilit, dar cu siguranță există o serie de discuții pe această temă. Motivul principal pentru aceasta este că 2/3 din tranzacțiile de plată de pe continent trec prin companii americane, iar Europa dorește să mențină controlul în acest sens, notează actualno.com, potrivit Rador Radio România.

Desigur, există oameni care nu aprobă această viitoare monedă, mai ales din cauza garantării inviolabilității vieții private. Unii se îngrijorează că guvernele vor începe să dicteze în mare măsură pentru ce să ne cheltuim banii – de exemplu, euro digital să fie disponibil doar pentru cumpărarea de produse durabile.

Adevărul este că, pe măsură ce timpul trece, din ce în ce mai puțini oameni plătesc în numerar. Pandemia de COVID-19 a ajutat foarte mult și în acest sens, când oamenilor le era frică să atingă banii care au trecut prin multe mâini, deoarece este o modalitate potențială pentru ca o persoană să contracteze virusul mortal.

Riscuri în cazul renunțării la cash

Cu toate acestea, potrivit experților, lumea nu se poate descurca fără bani lichizi. Dacă curentul se oprește pentru o perioadă lungă de timp, va fi practic imposibil să plătiți cu cardul. De aceea este bine sa aveți o alternativă pentru a plăti cu bancnote și monede.

Există, de asemenea, grupuri vulnerabile de oameni în societate care încă nu se descurcă bine cu plățile electronice. Este vorba atât la persoanele în vârstă, din generația mai în etate, cât și de persoanele cu un nivel scăzut de instruire, cu nevoi speciale sau nevăzători.

Suedia este de ani de zile unul dintre lideri în ceea ce privește plățile electronice, în multe dintre magazinele și restaurantele lor se poate plăti doar cu cardul bancar și sunt destul de multe locuri care refuză numerar. Suedia a început să introducă aceste măsuri pentru a obliga băncile să mențină accesul la numerar prin legislație.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că este imposibil să se garanteze inviolabilitatea vieții private, deoarece toate plățile digitale sunt urmărite în scopuri de combatere a spălării banilor. Acesta este și motivul pentru care nu este o idee bună ca bancnotele și monedele să dispară complet. Toată lumea ar trebui să poată alege dacă plătește în numerar sau cu un card bancar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.